Deutschland

7 krachtige Shopify-alternatieven voor een professionele online winkel 2024

In de afgelopen jaren heeft het Shopify-platform zichzelf bewezen als een sterke optie in de wereld van e-commerce, en tot op dit moment behoort het nog steeds tot de beste e-commerceplatforms, omdat de omgeving die het biedt aan marketeers is afgenomen. hun moeite en tijd.

Maar dit betekent niet dat dit de enige optie is. Naarmate deze markt groeit, zien we de opkomst van andere platforms met volledige functionaliteit, waarvan sommige betere oplossingen bieden voor een specifiek type publiek. Dit is precies wat we in dit onderwerp zullen bespreken, wat in elk geval het beste Shopify-alternatief is.

Om vanaf het begin duidelijk te zijn: de opties die we gaan delen mogen niet worden gezien als een definitieve vervanging voor Shopify. Deze laatste blinkt nog steeds uit in het leveren van prestaties en professionaliteit op hoog niveau, en het is onlogisch om van een bekend en effectief systeem over te stappen naar een ander dat onbekend is.

Er zijn echter voor sommigen goede redenen om andere opties te verkennen, misschien om meer aanpassingsvrijheid te krijgen of om de kosten te verlagen. Je zult zelfs ontdekken dat sommige van hen meer professionaliteit bieden dan Shopify. Hoewel het voor u niet werkt, kan het voor uw bedrijf nuttig zijn om Shopify te blijven gebruiken.

Read:Zwei Männer sterben bei Sanierungsarbeiten

1- WooCommerce (het beste in alle aspecten)

Alles wat u moet weten over WooCommerce om professionele online winkels te creëren.

Deze optie kan zonder overdrijving worden genomineerd als het beste alternatief voor Shopify, vooral als u zich meer op uw gemak voelt met WordPress. We hebben eerder in detail gesproken over het WooCommerce-platform, en hieronder staan ​​enkele redenen waarom u de voorkeur geeft aan deze optie.

  • Op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zul je de beschikbare opties op WooCommerce waarschijnlijk op geen enkel ander platform vinden. Niet alleen hecht het veel belang aan dit aspect, maar de grootste bedrijven die investeren op het gebied van SEO ondersteunen WordPress in grotere mate, onder leiding van Rank Math, Yoast en meer.
  • De kosten voor het maken van een online winkel op WooCommerce zijn veel lager in vergelijking met Shopify. Misschien is $ 210 per jaar genoeg om uw project online te lanceren, wat overeenkomt met de waarde van 6 maanden met Shopify (alleen voor de basis). Maar houd er rekening mee dat dit bij WooCommerce niet de uiteindelijke kosten zijn; het kan zijn dat u voor sommige add-ons (indien nodig) meer moet betalen.
  • WooCommerce biedt een hoge mate van maatwerk dat zelfs de kleinste details raakt, terwijl Shopify een closed source-platform is en u aanzienlijk beperkt zult zijn in de omgang met uw winkel.
  • Als u op de lange termijn plant, kan WooCommerce met gemak een groot aantal producten beheren, zodat u geen problemen zult ondervinden als uw winkel groeit en grote aantallen bereikt.
  • WooCommerce krijgt veel steun van programmeurs en ontwikkelaars: of je nu op zoek bent naar een onderscheidend template, een specifiek element toevoegt binnen de site of een add-on programmeert die een specifieke rol vervult, je vindt er talloze oplossingen.
  • Ter informatie: het gebruik van WooCommerce en WordPress is gratis en de kosten omvatten hosting, de websitesjabloon en enkele andere betaalde add-ons (indien nodig). Terwijl Shopify-kosten alleen voor basiszaken beginnen bij $ 32 per maand.

Maar zelfs Shopify presteert op sommige punten beter dan WooCommerce, waaronder:

Read:Mindestens 700 Israelis bei Hamas-Angriff getötet
  • Het idee van Shopify is om complexe zaken voor de marketeer te vereenvoudigen en hem alleen te laten focussen op het verbeteren van zijn advertentiecampagnes, aangezien alles met betrekking tot winkelontwerp en -beheer van tevoren is voorbereid. Hoewel WooCommerce enige ervaring en soms begrip vereist in het omgaan met de code van de website, is de oplossing hiervoor eenvoudig: leer het of zoek de hulp van een specialist.
  • Hoe meer u uw winkel wilt aanpassen door te vertrouwen op een aantal betaalde tools of zelfs een specialist toe te wijzen om een ​​probleem op te lossen, u zult ervoor betalen.
  • WooCommerce wordt beschouwd als een open source platform, dus jij bent verantwoordelijk voor het beveiligingsniveau ervan. In tegenstelling tot Shopify is het uitgerust met een ondersteuningsteam dat zorgt voor de beveiliging van het hele platform.
  • Het vereist ook continu onderhoud en regelmatige probleemoplossing, en jij bent degene die voor dit aspect zorgt, in tegenstelling tot Shopify, dat deze last van je wegneemt.

Wat we eerder hebben besproken, is slechts een glimp van enkele van de opmerkelijke verschillen. Om een ​​beter inzicht te krijgen, hebben we een apart bericht gewijd met een vergelijking tussen Shopify en WooCommerce. Wij raden u aan een kijkje te nemen om te zien welk platform precies aansluit bij uw specifieke behoeften.

Read:Kritik an Scholz-Kurs in der Asylpolitik

Een van de Arabische platforms die wij u ten zeerste aanbevelen, maar dan in specifieke gevallen. Als u niets om SEO geeft en de meeste van uw bezoekers afkomstig zijn van gesponsorde advertentiecampagnes, of als u een winkel wilt die alleen de basis heeft, kies dan gewoon voor LightFunnels.

lichttrechters voor e-commerce

Zoals we al vaker hebben uitgelegd, is e-commerce sterk afhankelijk van wat bekend staat als de landingspagina, omdat dit de plek is waar de bezoeker naartoe wordt getrokken en waar hij alle gewenste informatie over dat product kan vinden. Het wordt ook beschouwd als de plaats waar de krachtigste e-marketingstrategieën worden toegepast, zoals A/B-testen, het manipuleren van de actieknop, winkelwagentjes en vele andere dingen die moeilijk direct aan de bezoeker te presenteren zijn, maar met landing pagina’s is het eenvoudig om dit te doen, en het LightFunnels-platform is daar een van.

Hun prijzen zijn betaalbaar ($ 9,99 met wat kosten), maar onthoud: als je van plan bent voor de lange termijn, raden we een professioneler platform aan waarop je je merk kunt bouwen en dat zal beter zijn voor zoekmachines en ook voor het oefenen van preciezere dingen als je wilt naar het volgende niveau.

3- Drupal

drupale handel

Het volgende systeem wordt net als WordPress als open source beschouwd, maar dit laatste is populairder dan het. Het is ook mogelijk om een ​​online winkel met hoge specificaties te creëren, je kunt zelfs een hele unit speciaal hiervoor vinden, genaamd Drupal Commerce, en je kunt een kijkje nemen in een echte experimentele winkel die op dit platform is ontworpen.

Als u in de toekomst wilt uitbreiden, zult u met dit platform geen problemen tegenkomen, omdat het op flexibele wijze het beheer van een groot aantal complexe catalogi en producten ondersteunt, en zelfs verschillende betalingsgateways met diensten op het gebied van verzending, belastingen, enz. is geschikt voor eigenaren van grote winkels, en gezien het bescheiden marktaandeel zul je in vergelijking met WordPress een beperkt aantal mensen vinden die bedreven zijn in de omgang met dit platform, dus de onderhouds- en winkelontwikkelingskosten zullen wat hoog zijn.

4- Grote handel

bigcommerce-platform
Het Bigcommerce-platform is geschikt voor grote en zelfs kleine bedrijven.

Het BigCommerce-platform biedt een krachtigere e-commerce-ervaring met praktische ingebouwde functionaliteit, zoals functies voor klantbeheer, beveiliging, enz. Het past goed bij winkels die op de lange termijn willen groeien, omdat het het meeste biedt van wat u nodig heeft om uw bedrijf professioneel te runnen.

Het aanpassen van de interface en de rest van de winkeldetails is echter minder eenvoudig dan bij andere contentmanagementsystemen. Ja, zelfs concurrenten zoals WooCommerce zijn niet zo eenvoudig, maar de grote populariteit ervan heeft bijgedragen aan de beschikbaarheid van verklaringen voor de meeste problemen tegenover zijn gebruikers. Wat de prijzen betreft, ze beginnen bij $ 29 per maand.

5- Magento (werd aangesloten bij Adobe)

Met een andere optie kunt u een professionele winkel ontwerpen, en deze is zeer geschikt voor winkels die van plan zijn uit te breiden en grote controle te hebben over een groot aantal producten, en biedt u de belangrijkste hulpmiddelen die u nodig heeft om uw verschillende bedrijven te beheren. Voor kleine winkels raden we het niet aan, omdat je als beginner simpelweg niet van de volledige mogelijkheden profiteert en het ook ervaring vereist in beheer en systeemontwikkeling.

Voor alle duidelijkheid: de hierboven genoemde platforms kunnen voldoende zijn als alternatief voor Shopify, en alles wat ik hieronder zal bespreken is alleen bedoeld om u te informeren over de andere opties die op de markt beschikbaar zijn. Ja, ook zij presteert op een goed niveau, maar waarom wil je de zaken voor jezelf verwarren?

Ons advies aan u is om een ​​platform te kiezen dat een grote gebruikersbasis heeft, vooral onder ontwikkelaars, en als u een probleem tegenkomt of misschien iets aan de sitesjabloon wilt wijzigen, zult u geen last hebben van het vinden van ervaren programmeurs tegen betaalbare prijzen.

6- Wix

wix-platform
Wix is ​​het gemakkelijkste e-commerceplatform dat je kunt gebruiken.

Wellicht bent u al veel advertenties tegengekomen van dit sterk opkomende merk op het gebied van content management systemen. Het is ook het proberen waard, vooral als je een beginner bent en op zoek bent naar de meest directe manier om je winkel te beheren. Hoewel de meeste platforms zich richten op eenvoud in het configuratiescherm, biedt Wix een uitzonderlijk soepele ervaring. Door simpelweg te slepen en neer te zetten, kun je elk gewenst element toevoegen en het is vooraf ontworpen met een hoog niveau van professionaliteit.

Het mooie van dit platform is de voortdurende inzet voor groei, en het biedt veel sjablonen, waaronder een onderliggende sjabloonfunctie. Zonder de rest van de andere tools te vergeten, met name de opmerkelijk nuttige gratis logo-ontwerpfunctie.

Het WIX-platform is meer geschikt voor beginners en individuen die op zoek zijn naar de flexibiliteit om hun winkels naar wens aan te passen met vooraf gemaakte ontwerpen. Het is echter misschien niet de meest geschikte optie als u van plan bent dat uw bedrijf op de lange termijn zal groeien. De prijzen beginnen bij $ 14 en dekken alleen de basiswinkelfuncties.

7- Arabische platforms zijn beschikbaar

De positieve ontwikkeling waar we de laatste tijd getuige van zijn, is de groeiende Arabische belangstelling voor online beleggen, inclusief contentmanagementsystemen. Veel Arabische merken hebben op dit gebied hun sporen nagelaten, maar ze hebben meer werk nodig om hun systemen te ontwikkelen. We zouden erg blij zijn met de opkomst van een Arabisch platform dat superieur is aan WooCommerce, maar in ieder geval voorlopig concurreert met Shopify’s mogelijkheden.

Onder de meest prominente hebben we Lightfunnels al genoemd, er is ook het Zed-platform en we kunnen u het YouCan-platform aanbevelen. Ik had inderdaad mijn ervaring met het Sella-platform gedeeld, met de voor- en nadelen ervan. We raden u aan het te bekijken en het verschil tussen Shopify en Sella te vergelijken.

Het beste platform voor het creëren van een online winkel
De beste platforms voor het ontwerpen van een professionele online winkel.

Shopify heeft ongetwijfeld een uitstekende reputatie als effectief e-commerceplatform en biedt een gebruiksvriendelijke ervaring voor het beheren van uw online winkel. Als u echter op zoek bent naar een alternatief, moet u er rekening mee houden dat bij veel opties het opofferen van bepaalde professionele kenmerken of het verhogen van het professionalisme op bepaalde gebieden kan inhouden.

Voor degenen die hun projecten naar een hoger en geavanceerder niveau willen tillen, raden we het gebruik van WooCommerce ten zeerste aan. Hoewel het constante aandacht vereist voor het onderhoud en de ontwikkeling van de site, krijgt u uiteindelijk een zeer professionele winkel die precies kan worden afgestemd op wat u wilt, zonder het SEO-voordeel te vergeten waarin deze uitblinkt. Met WooCommerce krijgt u ongeëvenaarde controle over zelfs de kleinste details, waardoor u een gepersonaliseerde en geoptimaliseerde online winkelervaring kunt creëren.

Als u echter overweegt om Shopify te verlaten vanwege de hoge kosten, zijn er veel alternatieve platforms beschikbaar tegen een redelijke prijs. Maar houd er rekening mee dat, hoewel deze alternatieven minder kosten, ze mogelijk niet hetzelfde niveau van professionaliteit en gebruiksgemak nabootsen dat u gewend bent van Shopify.

Previous post
Is Salla echt een sterke concurrent van Shopify? 2024
Next post
Waarom elke marketeer Google Tag Manager 2024 nodig heeft 2024