Deutschland

Categorieën en tags in WordPress (de fijnere details van SEO) 2024

Tot de elementen die u herhaaldelijk op uw site kunt gebruiken behoren classificaties en tags. Bij elke nieuwe pagina of product die u maakt, bent u verplicht deze op de juiste plaats te plaatsen, zodat alles georganiseerd is en het zoekproces binnen uw site wordt vergemakkelijkt. Dit is, in duidelijke letters, de belangrijkste rol die deze twee elementen spelen: organisatie, inhoud en zorg ervoor dat deze in een eigen sectie staat.

Omdat ze dezelfde rol spelen, zul je merken dat veel website-eigenaren ze door elkaar halen, en er is inderdaad een groot verschil in de manier waarop ze worden gebruikt, en dit is precies wat we hieronder in detail zullen bespreken.

Wat zijn WordPress-categorieën?

Bekend als (Categorieën) en ook “Categorieën”, bevatten ze de bekendste hoofdsecties van de site, en hun rol is het verzamelen van inhoud die een relatie met elkaar heeft. Website-eigenaren hebben de neiging om de belangrijkste categorieën in het bovenste gedeelte (Header) uit te lichten, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn en de bezoeker een idee kan krijgen van het vakgebied waarin ze gespecialiseerd zijn.

Wat zijn WordPress-tags?

Het is hetzelfde als tags, een andere manier om de inhoud van uw site weer te geven, maar op een meer diepgaande manier. Het behandelt de inhoud afzonderlijk en het maakt niet uit of de pagina’s die onder die tag zijn gegroepeerd, hetzelfde onderwerp behandelen.

Read:Linke verurteilt „Hetzjagden gegen Geflüchtete“ – Fahrer wird festgenommen

Het verschil tussen categorieën en tags in WordPress

Het verschil tussen categorieën en tags in WordPress.

Hoewel ze dezelfde rol delen, is hun doel anders. We vinden dat de categorieën het meest bekend zijn en dat website-eigenaren er altijd belang aan hechten, maar het gebruik ervan binnen de site is beperkt, omdat we er vaak niet een groot aantal maken (behalve in speciale gevallen, zoals bij online winkels met duizenden van producten en zijn op een doordachte manier ontworpen, ook wel bekend als SEO Silo (Structuur).

Hoewel tags nauwkeuriger zijn dan hun tegenhangers en er meer dan één tag op één pagina kan worden gebruikt, worden ze in wezen als talrijk beschouwd. Met tags heeft de gebruiker toegang tot alle onderwerpen die verband houden met die tag, ongeacht de categorie, waardoor hij meer opties krijgt.

Onder de gemeenschappelijke verschillen kunnen ook categorieën worden opgenomen binnen de hoofdlinkstructuur van de site (site.com/categorieWaardoor het een belangrijke rol speelt in SEO door de domeinmacht door te geven aan alle links die uit die categorie vertakken (en het staat u vrij om hiervan af te zien van de linkstructuur). Maar de tags verschijnen niet in de hoofdcompositie, maar we verbergen ze bewust voor het publiek.

Read:Großer Polizeieinsatz: Person in Bingen getötet

Bovendien worden de categorieën bovenaan de site geplaatst en op elke pagina weergegeven, terwijl tags meestal alleen op de door u aangegeven pagina verschijnen en site-eigenaren deze vaak opzettelijk verbergen.

In tegenstelling tot classificaties verschijnen tags in geen enkel deel van het artikel, omdat hun hele werk zich achter de schermen afspeelt en alle relevante inhoud probeert weer te geven. Wanneer u de zoekbalk gebruikt, worden ook de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot het woord waarnaar u zocht.

Een levendig voorbeeld dat het verschil laat zien tussen categorieën en tags

Stel dat u een website beheert die zich richt op verschillende soorten koken, en dat u voortdurend inhoud publiceert in de vorm van recepten die uw publiek ten goede komen. Na verloop van tijd zult u er een groot aantal hebben. Als u bij elk nieuw recept dat u publiceert, op tags en categorieën vertrouwt, zal alles op zijn plaats staan ​​en zal de bezoeker van uw site gemakkelijk vinden wat hij zoekt.

De categorieën zullen gewijd zijn aan algemene onderwerpen, zoals hoofdgerechten, salades, hapjes, drankjes… en elke keer dat u een nieuw recept publiceert, voegt u dit gewoon toe aan de juiste plaats. Zo wordt ‘Caesarsalade met kip’ weergegeven. direct ingedeeld onder de categorie salades.

Read:De beste winkel-apps in Saoedi-Arabië (vertrouwde winkels) 2024

Aan de andere kant hebben we tags. In feite spelen ze dezelfde rol, behalve dat ze als specifieker worden beschouwd. In tegenstelling tot categorieën, waar we ons alleen op het algemene aspect concentreren, bieden tags meer details. Dit betekent dat de bezoeker meer informatie krijgt meer inhoud, zelfs als deze zich in verschillende categorieën bevindt. Het is als volgt: kip, rijst, salade, chocolade, citroen, enz.

Als een bezoeker bijvoorbeeld alleen saladerecepten wil ontdekken, gaat hij direct naar de daarvoor bestemde categorie en verschijnen alleen de soorten salades die wij publiceren voor hem. Als hij naar recepten met kip zoekt, kiest hij de hashtag ‘kip’ en hier verschijnen alle gepubliceerde recepten waarin kip wordt gebruikt. Dit kan een hoofdgerecht, salade, sandwich, kippensoep, enz. zijn.

Tags en categorieën gebruiken in WordPress

hoe categorieën en tags te gebruiken

Het mooie van WordPress is de eenvoud ervan, dus het toevoegen van beide elementen gebeurt rechtstreeks vanuit het zijmenu. Maar de moeilijkste taak gaat over het kiezen van de juiste categorieën, dus neem de tijd om doordachte categorieën voor uw site te kiezen. Het proces om het toe te voegen is het gemakkelijkst en ik zal het je uitleggen:

Categorieën

De snelste manier is vanuit het artikel zelf, waar in het zijmenu opeenvolgende opties zijn, waaronder de categorieën, classificeer uw artikel zoals u wilt, en vanaf dezelfde plaats kunt u een nieuwe categorie maken.

categorieën in wordpress

U kunt ook dieper gaan door naar de controlepagina voor classificaties te gaan, waar alle classificaties voor uw site verschijnen, zodat u hun titels, beschrijving en linknaam kunt wijzigen. Daaronder vindt u de SEO-tool waarop u vertrouwt en die stel u meer andere opties voor.

Onder de hoofdcategorie kunnen subcategorieën worden aangemaakt. Vaak worden de eigenaren van grote online winkels door deze optie geholpen. ‘Jassen’ is bijvoorbeeld de hoofdcategorie en daaronder vinden we ‘Herenjassen’, ‘Damesjassen’, ‘Kinderjassen’ en andere.

opmerking: Elk artikel dat u publiceert, moet in de juiste categorie worden opgenomen, anders wordt het door WordPress automatisch geclassificeerd als Uncategorized. Vooral voor deze categorie raden we aan de naam te wijzigen in ‘Miscellaneous’ en ‘Other Topics’ om geen onprofessioneel beeld te geven gebruikerservaring.

Labels

tags in wordpress

Met dezelfde voorgaande stappen kunnen tags worden gewijzigd. In feite vindt u ze op een directe plaats onder de categoriesectie, en daar kunt u de tags toevoegen die u maar wilt, en bij elk nieuw artikel zullen de meest gebruikte tags worden weergegeven. voor jou genomineerd.

SEO voor tags en categorieën

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor websites.
Als u belang hecht aan SEO, krijgt u organisch en gericht verkeer.

In termen van zoekmachineoptimalisatie zal het besteden van aandacht aan deze twee elementen misschien geen significante impact hebben, maar het verkeerd gebruiken ervan kan de voortgang van een site belemmeren. Hieronder staan ​​enkele SEO-praktijken die we aanbevelen:

  • Hoewel beide belangrijk zijn, zal het niet gebruiken van categorieën op de site tot gevolg hebben dat een deel van de macht van het domein niet wordt doorgegeven aan de rest van de pagina’s van de site, terwijl de rol van de tag beperkt is tot het maken van gerelateerde artikelen. zoekmachines het niet kunnen crawlen om dubbele inhoud te voorkomen.
  • Kies nauwkeurige, beknopte woorden zodat ze duidelijk zijn en bedoeld voor de klant, en tegelijkertijd zo kort mogelijk om de lengte van de link niet te beïnvloeden.
  • Gebruik niet hetzelfde woord in de categorie en herhaal het in de tag, om niet in herhaling te vallen.
  • PersoonlijkIk heb de neiging om het in het Engels te formuleren, omdat de originele link naar de site uit dezelfde taal komt.
  • Het proces van het bouwen van backlinks gericht op classificaties kan helpen diversificatie te creëren voor het backlinkbestand van uw site, maar het is beter om die kracht rechtstreeks door te geven aan de link naar de artikelpagina om deze een boost te geven, of aan de startpagina zodat de verworven waarde wordt gedistribueerd naar alle links die zich vanuit het hoofddomein vertakken.
  • Het is goed om te concurreren met een artikelpagina in plaats van een classificatiepagina, omdat deze laatste qua inhoud als zwak wordt beschouwd en repetitief is en geen waarde voor de lezer zal bieden, in tegenstelling tot de artikelpagina, die een enorme hoeveelheid geschreven, visuele, media-, etc. inhoud.

Hoeveel categorieën moet uw site hebben?

Wanneer u uw site helemaal opnieuw maakt, kunt u het beste met zo min mogelijk categorieën beginnen. PersoonlijkIk raad maximaal drie tot vijf categorieën aan, zodat ze voldoende inhoud krijgen en u de interne SEO kunt verbeteren, aangezien het artikelen uit dezelfde categorie zijn en de kans dat u ze aan elkaar koppelt groot is. In de toekomst zult u er geen spijt van krijgen dat u onnodige categorieën heeft toegevoegd, wat voor u een probleem kan vormen bij het wegwerken ervan. Naarmate uw site zich ontwikkelt, kunt u geleidelijk andere nieuwe categorieën toevoegen.

Kun je binnen één artikel meer dan één categorie toevoegen?

Wij adviseren één categorie per artikel en in uitzonderlijke gevallen kunt u het artikel aan maximaal twee categorieën toevoegen. Wat betreft hashtags: je bent vrij om te gebruiken wat je wilt, op voorwaarde dat ze relevant zijn.

Wat we eerder bespraken, is hetzelfde voor andere platforms voor het maken van websites, omdat ze allemaal volgens dezelfde filosofie werken. Het kan zijn dat u enkele kleine verschillen of bepaalde beperkingen tegenkomt, maar WordPress geeft u de vrijheid om zelfs de kleinste details aan te passen.

Probeer te profiteren van de mogelijkheden van classificaties en tags bij het organiseren van de inhoud van uw site, en het allerbelangrijkste: gebruik ze op de juiste manier op de juiste plaats. Zo draagt ​​u bij aan het verbeteren van de interne SEO van uw site, zodat wanneer zoekmachines deze doorzoeken, ze geen moeite zullen hebben om de hoofdstructuur van uw website te begrijpen.

Previous post
Hoe u eenvoudig professionele tabellen kunt toevoegen in WordPress (tips en stappen) 2024
Next post
Leer meer over de beste kunstmatige intelligentie-websites in 2024 (de toekomst van het web) 2024