Deutschland

Gratis logo-ontwerp met kunstmatige intelligentie (AI-ondersteunde creativiteit) 2024

In deze gids zal ik met u delen hoe u de geweldige krachten van kunstmatige intelligentie kunt benutten om elk gewenst logo snel en professioneel te ontwerpen. Het leuke is dat deze logo’s beschikbaar zullen zijn voor commercieel gebruik.

Logo-ontwerp met kunstmatige intelligentie

Om een ​​gestructureerde en doelgerichte aanpak te volgen, verdelen we ons werk in vier opeenvolgende fasen. Om te beginnen raden we u aan deze stappen letterlijk toe te passen, en als u het concept begrijpt, kunt u ze gerust aanpassen aan uw behoeften. Het uiteindelijke doel hier is om u te helpen bedreven te worden in het gebruik van kunstmatige intelligentie om aan uw specifieke vereisten te voldoen.

1- Inspireer enkele ideeën

Als eerste stap wil ik dat je een aantal ideeën verzamelt uit verschillende bronnen, vooral die binnen jouw vakgebied. Bestudeer de elementen van hun slogans zorgvuldig en probeer ze nauwkeurig schriftelijk in een paragraaf te beschrijven. Je kunt het logo van Apple bijvoorbeeld omschrijven als: “Het logo bestaat uit een halfgebeten appel in een monochromatisch kleurenschema, vaak zilver of wit. Het logo is duidelijk en eenvoudig en vertegenwoordigt de focus van het merk op een elegant, gebruiksvriendelijk ontwerp.”

Read:Sonnebergs Landrat Sesselmann bittet um Millionen für Kliniken – Land sagt Nein

Maar wacht, er is een snellere en minder inspannende manier dan deze. Afhankelijk van de GPT-chat uploadt u de afbeelding en zegt u: “Beschrijf het”, en het zal u verbazen met zijn extreme nauwkeurigheid bij het scherpstellen op zelfs de kleinste details. Deze functie is tot nu toe echter alleen beschikbaar in de betaalde versie, maar er is een geweldig gratis alternatief.

Ga naar de website Huggingface.co en upload de afbeelding van het logo dat je wilt beschrijven, schrijf ‘beschrijf visuele inhoud’ en druk vervolgens op de knop Verzenden.

Het analyseert direct de componenten van het beeld en geeft u op basis van kunstmatige intelligentie een gedetailleerde uitleg van de samenstelling ervan.

beschrijf img in knuffelgezicht

2- Snelle engineering

U hebt ook de mogelijkheid om ChatGPT opdracht te geven nauwkeurigere aanwijzingen te formuleren voor een aangepaste AI-afbeeldingsontwerptool. Beschrijf hem wat u wilt dat uw logo bevat, en hoe meer details u verstrekt, hoe dichter het resultaat zal liggen bij wat u verwacht.

Zonder het belang van commando-engineering te vergeten, is het een zeer belangrijke vaardigheid die je moet beheersen om sterke controle te hebben over verschillende hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie.

Read:Außenministerin Annalena Baerbock reist am Freitag nach Israel – Solidaritätsbesuch

3- Teksten omzetten in slogans

Nu zullen we een ander hulpmiddel gebruiken dat het vorige commando omzet in professionele logo’s. Er zijn veel opties beschikbaar, zoals IdeogramAi en andere. Hier zal ik de sjabloon van OpenAi gebruiken. In feite wordt het als betaald beschouwd, maar we zullen onze toevlucht nemen tot een andere manier om het gratis te gebruiken.

maak een logo met dal e
De site stelt u vier verschillende ontwerpen voor. Kies de beste of formuleer deze nauwkeuriger.

We zullen de Bing-engine gebruiken, die nu OpenAI-modellen heeft geïntegreerd in de manier waarop deze werkt, en waar we in geïnteresseerd zijn is Bing Dall e. Zorg ervoor dat u eerst inlogt, schrijf vervolgens uw beschrijving zoals in de opdrachtruimte en druk op ‘Maken’. .” (Vergeet niet om uw opdracht te starten met de term Logo in plaats van Afbeelding)

kies het logo van dalle
Met slechts één opdracht krijgen we een professioneel logo-ontwerp voor een winkel die mountainbikes verkoopt, en dit verschijnt aan de zijkant van de afbeelding, zoals je kunt zien.

Ter informatie: Microsoft heeft zijn eigen ontwerptool, bekend als Microsoft Designer, en rechtstreeks vanuit de sjablonen die u zijn voorgesteld, kunt u op “Aanpassen” klikken en daar kunt u het logo aanpassen aan wat u specifiek wilt .

Read:Rolle der AfD – Experte äußert Vermutung
Pas logo ai aan met microsoft

Het bijzondere aan het DALL·E-model is dat de afbeeldingen die u krijgt, van u worden en hergebruikt kunnen worden voor persoonlijk en zelfs commercieel gebruik, ongeacht of u ze via het gratis of betaalde model aanschaft.

4- Verbetering van de kwaliteit van het logo

Als het gaat om het ontwerpen van logo’s en kleine pictogrammen, merk je vaak dat ontwerpers de neiging hebben hun werk in SVG-formaat op te slaan, omdat het zijn kwaliteit niet verliest als het wordt vergroot of verkleind. De volgende stap is dus het converteren van het resultaat dat we eerder hebben verkregen van een gewone afbeelding in PNG- of JPEG-indeling naar het juiste formaat voor logo’s, namelijk SVG.

Je zult veel tools vinden die dezelfde service bieden, en hier vertrouw ik persoonlijk op de Recraft-website, die ons naast vele andere dingen biedt wat we nodig hebben. Het wordt ook aangedreven door kunstmatige intelligentie en is gratis voor commercieel hergebruik.

Als actie verwijderen wij de achtergrond van het logo en maken deze transparant. Het is vermeldenswaard dat het voltooien van deze stap via de vorige tool of zelfs via de eerder voorbereide prompt effectiever zal zijn. Maar zelfs de Recraft AI-tool zal met succes de achtergrond transparant kunnen maken op basis van kunstmatige intelligentie.

verwijder bg recraft

Deze tool geeft je veel opties waarmee je de kleuren en vormen van het logo kunt manipuleren, zodat het in de best mogelijke versie verschijnt. Probeer je erin te verdiepen, want het is echt de moeite waard.

recraft ai vectoriseren

Om het logo in SVG-formaat op te kunnen slaan, moet u het eerst naar een vector converteren. Klik gewoon op Vectorize zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding en u kunt het eenvoudig downloaden in SVG-formaat.

Logo opslaan als SVG in Recreat

Nu kun je het normaal vergroten zonder dat het formaat verloren gaat. Probeer dat voor de zekerheid.

Tips voor het ontwerpen van een professioneel logo met AI

Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen die van grote hulp kunnen zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van AI om onderscheidende logo’s te maken:

  • Visuele feed is belangrijk om nieuwe ideeën te inspireren die u zullen helpen de beste versie van uw merk te ontwerpen. Blader dus door verschillende sites en let op het aspect van symbolen en kleuren dat ze combineren.
  • Definieer een identiteit voor uw logo, zodat het de gewenste boodschap kan overbrengen en aansluit bij de persoonlijkheid van uw merk.
  • Wees niet tevreden met één tool, aangezien dit slechts wordt beschouwd als de eerste start van kunstmatige intelligentie, en dit veld wordt dagelijks vernieuwd. Zorg er dus voor dat er verschillende sites zijn voor het ontwerpen van logo’s met AI, die dezelfde service bieden en met betere gegevens en methoden, dus diversificatie in gebruik zal u een uitgebreide en rijke ervaring opleveren.
  • Grote merken geven vaak de voorkeur aan eenvoud bij het ontwerpen van hun logo’s, omdat ze heel goed weten dat een eenvoudig en strak logo beter gedenkwaardig is. Vanaf dit platform raden wij u aan om chaos en overmatig gebruik van details te vermijden.
  • Kies kleuren die uw merkidentiteit weerspiegelen. Neem alle tijd om zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren te kiezen. Zoals we allemaal weten, hebben kleuren nauwe psychologische associaties.
  • Het logo moet van hoge kwaliteit zijn, en het is een goed idee om een ​​kopie in SVG-formaat aan te passen en vergeet niet om het in verschillende formaten op te slaan, passend bij uw verschillende accounts op sociale netwerksites, zodat het uniform is qua vorm en ontwerp .

Zorg ervoor dat het logo geen auteursrechten schendt

Wat veel mensen over het hoofd zien, is dat het om juridische overwegingen gaat. Zorg ervoor dat het logo geen auteursrechten of andere eerder geregistreerde handelsmerken schendt en dat u daadwerkelijk de rechten heeft om het ontwerp te gebruiken. Als u van plan bent op de lange termijn uit te breiden, probeer dan vanaf nu de eigendomsrechten te behouden.

Zonder de afbeeldingen, pictogrammen en lettertypen te vergeten, evenals de hulpmiddelen die bij het ontwerp worden gebruikt. U denkt misschien dat dit normaal is, maar naarmate uw bedrijf groeit, kunt u juridische problemen tegenkomen. Vanuit ethisch perspectief wordt het als een onprofessionele stap beschouwd om inbreuk te maken op de rechten en inspanningen van anderen. Als er geen licentie is om het gratis te gebruiken, moet u ervoor betalen.

Met eenvoudige stappen bent u erin geslaagd machine learning te integreren in het gratis ontwerpen van een logo met kunstmatige intelligentie in het Arabisch. Het is een vaardigheid die ik je aanmoedig om op te nemen in je verschillende dagelijkse taken, aangezien de ontwikkeling die we vandaag de dag zien op het gebied van AI werkelijk verbazingwekkend is, vooral als het gaat om het verwerken van complexe en repetitieve taken en het vereenvoudigen ervan om snelle en effectieve resultaten te bereiken.

Previous post
De 7 krachtigste logo-ontwerpsites met kunstmatige intelligentie (Logo AI) 2024
Next post
Wat is zoekintentie? (Gerichte SEO is verre van willekeurig) 2024