Deutschland

Het verschil tussen een webwinkel en een website (belangrijke verschillen) 2024

Een van de sterkste investeringen waarin u activa moet hebben, is de website, omdat dit wordt beschouwd als een van de meest populaire methoden voor passief inkomen via internet die winst voor u zullen genereren, of u nu aan het werk bent, aan het sporten bent, slaapt of van uw zomer geniet. reis..

Om dat niveau te bereiken, moet je eerst de basis begrijpen en een solide basis voor jezelf leggen. Een van de dingen die we in detail zijn gaan uitleggen is het verschil tussen een online winkel en een website, en welke van de twee opties is het beste voor jou?

De belangrijkste verschillen tussen een website en een webwinkel

Elke online winkel is in feite een website, maar niet elke website is een online winkel, maar wordt eerder beschouwd als een van de typen, die de vorm kunnen hebben van een blog, educatieve platforms, toeristische gids, sociale-medianetwerk, landingspagina, enz. enz.

1- Basisfunctie

Een website is een digitaal middel waarmee u uw werk online kunt weergeven, of misschien uw ideeën in de vorm van blogs, waarbij u iets specifieks promoot of zelfs nieuws deelt en al het andere dat een specifiek doel dient.

Read:Bürgermeister-Wahl: Entscheidung in Pinneberg vertagt | NDR.de – Nachrichten

Terwijl het doel van de online winkel vanaf het begin duidelijk is, namelijk het verkopen van een dienst of product aan klanten op basis van internet.

Hier is het fundamentele verschil, aangezien dit laatste een specifiek doel dient, omdat het wordt beschouwd als een manier om meer klanten te bereiken door producten op een website met een winkelontwerp weer te geven. Aan de andere kant kan een website meer dan één vorm aannemen en is hij niet beperkt tot één enkel element.

Het doel van de Amazon-winkel is bijvoorbeeld om producten naar elk punt in de wereld te verkopen, en niet om te praten over hoe je het aantal bezoekers aan je site kunt verdubbelen, of hoe je SEO-tips kunt delen, of diensten voor site-versnelling kunt bieden, die we allemaal onder één dekking integreren op onze site, omdat we als een website worden beschouwd en een grotere vrijheid hebben.

2- Startpagina

Het verschil tussen een winkel en een website zit hem op de startpagina.
Het verschil tussen de startpagina van de traditionele website en de online winkel.

De hoofdinterface van de site bevat vaak de belangrijkste punten. We kunnen deze beschouwen als een korte handleiding die het voor bezoekers gemakkelijker maakt om de belangrijkste onderwerpen erop te verkennen en hen te begeleiden naar datgene waar ze specifiek naar op zoek zijn. U vindt het bijvoorbeeld onderverdeeld in categorieën en secties, lijsten gewijd aan de krachtigste diensten, een sectie voor uitgelichte artikelen, sectielinks, enz.

Read:De beste platforms voor het maken van websites 2024 (een platform voor elke behoefte) 2024

Aan de parallelle kant is de winkelpui alleen gespecialiseerd in het weergeven van onderscheidende categorieën naast producten waar veel vraag naar is, en kan een sectie worden toegewezen aan nieuwe producten, zonder speciale aanbiedingen te vergeten, zoals kortingen en kortingsbonnen, die in de meest prominente plaatsen worden geplaatst. punt binnen de winkel.

3- Soort inhoud

Het verschil tussen een winkel en een website zit hem in de inhoud.
Het inhoudstype in de winkel bestaat voornamelijk uit producten, terwijl de reguliere site een mix is ​​van artikelen en media.

De inhoud die op de site wordt gedeeld, heeft vaak de vorm van artikelen die de gebruiker punten uitleggen die verband houden met het vakgebied waarin hij geïnteresseerd is, en kan vele vormen aannemen, bijvoorbeeld een infographic, een ingesloten video van uw YouTube kanaal en andere populaire media voor het maken van inhoud.

Wat de winkel betreft, de belangrijkste inhoud bestaat uit productlijsten, maar vergeet niet om voor elke productpagina te zorgen door een aantrekkelijke titel te schrijven, trefwoorden in te vullen, een gedetailleerde uitleg over het product te schrijven, met de nadruk op het uploaden van aantrekkelijke foto’s van de winkel. producten vanuit verschillende invalshoeken.

Desondanks concentreren we ons altijd op het belang van het maken van een blog voor de site en de winkel, omdat deze als een magneet werkt bij het genereren van verkeer van zoekmachines, en op een slimme manier kunt u dat verkeer investeren in het verdubbelen van de winst van uw site.

Read:Jüdisches Gemeindezentrum in Berlin-Mitte mit Molotow-Cocktails angegriffen

4- SEO

Zoekmachineoptimalisatie is een zeer belangrijke stap die niet mag worden verwaarloosd, omdat het u gratis bezoeken van hoge kwaliteit oplevert die u veel zouden hebben gekost als u ervoor had betaald in advertenties.

Wat de website betreft, is het proces heel normaal, aangezien u begint met het verbeteren van de interne SEO, vervolgens overvloedig artikelen publiceert totdat u zo hoog mogelijk scoort, en u zich vervolgens concentreert op het opbouwen van relaties met sites met dezelfde specialiteit als de uwe om zo uw bereik te vergroten. de kracht van het domein.

Hoewel we merken dat de winkel zich meer richt op het verbeteren van productlijsten, waarbij belang wordt gehecht aan de beschrijving van elk product, titel en categorieën, en ook aan het verbeteren van de SEO van afbeeldingen, aangezien deze het meest de aandacht van de klant trekken.

5- Trefwoorden

Trefwoorden in de online winkel en een reguliere website.
Zoekintentie bepaalt het verschil tussen trefwoorden.

Een van de manieren waarop SEO verschilt tussen een website en een winkel is het zoeken naar trefwoorden. Op de site streven we ernaar om woorden te targeten met een hoog maandelijks zoekpercentage, ook wel algemene trefwoorden genoemd, die vaak informatie aan de gebruiker verschaffen en ons veel voordeel opleveren bij het maken van winst uit advertenties.

Wat de online winkel betreft, hier houden we ons niet zozeer bezig met de hoge maandelijkse zoekopdrachten, maar wel met de intentie om te verkopen. Ondanks het kleine aantal zoekopdrachten zal deze omzet genereren. Wie op Google zoekt naar ‘echte kinderauto’s voor sale” al de intentie heeft om te kopen.

6- Het platform

Het krachtigste platform waarop u een website kunt maken is WordPress, en hoewel er andere opties zijn, raden wij WordPress aan omdat het wordt beschouwd als een open source-platform, wat betekent dat elke plug-in die u zoekt om iets specifieks uit te voeren, deze zal vinden. , zonder het overvloedige aantal professionele sjablonen te vergeten dat beschikbaar is met beroemde plug-ins zoals Rank Math voor SEO en Wp Rocket voor snelheidsoptimalisatie die je niet zult vinden op andere concurrerende platforms.

Wat de winkel betreft, zult u waarschijnlijk een groot aantal e-commerceplatforms vinden, waarvan de meeste een zeer professionele service bieden bij het beheren van uw bedrijf. We raden echter hetzelfde vorige platform (WordPress) aan, vooral in combinatie met de WooCommerce add-on krijgt u een zeer professionele winkel.

6- Gebruikte additieven

De beste WordPress-plug-ins die elke website nodig heeft

Wat website-add-ons betreft, zijn dit de add-ons die verband houden met contentbeheer, zoals de Elementor-tool, of de add-ons die verband houden met het maken van tabellen en grafieken, zoals WPManageNinja. Wat de winkel betreft, hier zal deze zich meer richten op toevoegingen aan menu-optimalisatie, de Live Ajax-functie voor het winkelwagentje, productfiltertools om het zoeken te vergemakkelijken en andere WooCommerce-toevoegingen.

Hoewel er veel add-ons zijn waar je niet zonder kunt, of je nu een winkel of een website wilt, zoals Rank Math, WpRocket, FluentCRM, enz..

7- Kosten

shopify gratis proefpromo

Volgens een eenvoudig onderzoek dat we eerder hebben uitgevoerd, hebben we ontdekt dat de prijs voor het ontwerpen van een winkel gemiddeld ongeveer $ 210 kost, met alleen de basis (domeinnaam, sjabloon en hosting), terwijl de prijs voor het ontwerpen van een website niet zal verschillen. veel van de vorige optie in termen van basics, met een gemiddelde van $215.

Houd er rekening mee dat wanneer u meer luxe aan de site toevoegt, zoals betaalde professionele add-ons voor het verbeteren van de snelheid, het uitvoeren van repetitieve taken en het vergroten van de hostingcapaciteit, deze u allemaal meer zullen kosten, en dit hangt af van de behoefte.

8- Doelgroep

Reguliere website-eigenaren zijn bezig met het verkrijgen van een zo groot mogelijk aantal bezoeken.Je vindt bijvoorbeeld dat bedrijven zich bezighouden met wat bekend staat als merkbekendheid om een ​​zo groot mogelijk aantal bezoekers meer te laten weten over hun producten en diensten.

Aan de andere kant geven webwinkeleigenaren niet zozeer om het hoge aantal bezoeken als wel om de kwaliteit van de klanten. Zoals we eerder hebben uitgelegd, is er een type zoekwoord dat zich richt op de intentie om te verkopen, wat potentiële verkopen zal genereren. Wat is anders het voordeel van het targeten van een doelgroep die niet de wens heeft om te kopen? In plaats daarvan zal dit u uitputten van het aantal toegestane bezoeken met de hosting, wat u extra kosten zal kosten.

9- Betalingsgateways

PayPal-rekening 11

Voor een gewone website hoeft u deze mogelijk niet uit te rusten met de verschillende beschikbare betaalmethoden, en het toevoegen ervan is nutteloos. Maar het zal heel belangrijk worden als u tot de tweede categorie behoort, omdat het niet mogelijk is om van de online winkel te profiteren zonder de aankoopstap te bieden, de stap waarop al onze marketinginspanningen gericht zijn. Daarom is het aanbieden van verschillende online betaaldiensten, vooral de bekende die de meerderheid op internet vertrouwt, een noodzakelijke zaak in de winkel.

Belangrijke tips!

De volgende punten hebben betrekking op beide opties (winkel en locatie). Er kunnen enkele kleine verschillen zijn, maar de focus op hun beschikbaarheid is van groot belang.

  1. Het handhaven van de veiligheid van de bezoekers van uw site is uw primaire verantwoordelijkheid, dus u moet belang hechten aan het bieden van een veilig HTTPS-protocol.
  2. Wanneer u een betaalde marketingcampagne uitvoert, moeten bezoeken worden geleid naar de link naar het product dat u wilt verkopen, en niet naar de startpagina.
  3. Dezelfde regel is van toepassing op SEO: zoekwoorden moeten worden getarget in onafhankelijke artikelen en daarop moet inhoud worden gebouwd. Terwijl als u het op de startpagina target, vergeet het te leiden. Dit is een van de meest voorkomende fouten die beginners maken.
  4. We raden het gebruik van gratis sjablonen af, vooral niet als de auteursrechten zijn geschonden. Hoewel professionele websitesjablonen u niet veel kosten, bieden ze veel voordelen, zoals technische ondersteuning en voortdurende updates om hackgaten op te vullen.
  5. U moet de belangrijkste websitepagina’s opnemen, zodat uw platform er professioneel uitziet en ook willekeurige sluiting van uw advertentieaccounts voorkomt, en aan de andere kant een hoge geloofwaardigheid aan uw merk geeft.
  6. Voor webwinkeliers geldt dat ze in sommige gevallen één product hebben met dezelfde specificaties, maar met verschillende varianten (diverse kleuren en maten). We raden aan om het op één productpagina te plaatsen met de optie om naar dezelfde pagina te gaan, of te vertrouwen op de Canonical URL-functie, die zoekmachines informeert dat dit de belangrijkste pagina is waarop ze zich moeten concentreren, en zo voorkom je dat je de fout van dubbele inhoud.
  7. De website moet snel laden en soepel compatibel zijn met verschillende apparaten, vooral kleine schermen, omdat dit een van de belangrijkste SEO-criteria is.

De meest geschikte keuze voor u!

Eerder bespraken we uitgebreid het verschil tussen een webwinkel en een website. Nu is deze beslissing aan jou. Het hangt in principe af van het doel dat je nastreeft. De e-commercebeoefenaar zal onvermijdelijk kiezen voor de optie om een ​​professionele online winkel op te zetten die zijn producten tentoonstelt. Het zal eerder de beste manier zijn om bezoekers te trekken. ‘ onder de aandacht brengen en deze omzetten in potentiële klanten.

Wat betreft iemand die wil profiteren van reclame, affiliate marketing, of misschien een bedrijf dat zijn merk wil introduceren, een arts die bekend staat om zijn activiteiten, een ingenieur die zijn ontwerpen wil tentoonstellen, een schrijver die graag zijn hobby deelt. , enzovoort… ze vallen allemaal onder de paraplu van een gewone website en kunnen alleen qua ontwerp, de website-interface en de details ervan verschillen.

Previous post
Wat is WooCommerce? De perfecte keuze voor eersteklas winkels 2024
Next post
Wat is WordPress? Waarom is het beter voor contentbeheer (WordPress 2024) 2024