Deutschland

Het verschil tussen Google Analytics en Search Console (Search Console versus Analytics) 2024

U bent waarschijnlijk bekend met de twee belangrijkste tools waarop website-eigenaren niet kunnen vertrouwen om het verkeer op hun pagina’s te analyseren, die beide worden ondersteund door Google. Oppervlakkig gezien lijken ze qua prestaties en functie erg op elkaar, maar als we wat dieper graven, zullen we een heel duidelijk verschil opmerken.

Dit is precies het kernpunt dat we in deze discussie zullen ontrafelen, en tegen de tijd dat u de laatste regel bereikt, heeft u een nauwkeuriger inzicht gekregen in het verschil tussen Search Console en Google Analytics en de rol die elk daarvan speelt.

Wat is Google Search Console

Met crawlrapporten in Google Search Console kunt u sitebezoeken monitoren en analyseren. De belangrijkste bron hiervan is uitsluitend afkomstig van zoekmachines. Het wordt ook beschouwd als een middel waarmee site-eigenaren inzicht kunnen krijgen in de problemen waarmee crawlrobots worden geconfronteerd, om zo hun zoektocht te vergemakkelijken. oplossing zo spoedig mogelijk.

Wat is Google Analytics

Google Analytics werkt aan het analyseren en bestuderen van verkeer naar websites en vanuit verschillende marketingkanalen, of het nu gaat om zoekmachines, sociale media, betaalde advertenties, enz. Zijn specialiteit is het nauwkeurig volgen en bestuderen van het gedrag van de gebruiker op die pagina, hoeveel tijd hij heeft doorgebracht en hoe specifiek gedroeg hij zich erop en andere ingewikkelde details.

Read:AfD-Erfolge erzeugen Handlungsdruck in Berlin

We raden altijd aan Google Analytics handmatig aan de site toe te voegen (hetzelfde geldt voor webmasters), in plaats van te vertrouwen op verschillende plug-ins die zijn ontworpen om een ​​taak zo gemakkelijk uit te voeren, omdat deze uiteindelijk maar één keer zal worden gebruikt en dus een onnodige belasting van de laadsnelheid van de site, wat tot negatieve resultaten zal leiden.

Overeenkomsten tussen Search Console en Google Analytics

Hoewel elk hulpmiddel is ontworpen om een ​​specifiek doel te dienen, delen ze enkele overeenkomsten die bijdragen aan hun effectiviteit, waaronder:

  1. Beide zijn gratis beschikbaar voor het publiek, maar niet zoals elke andere gratis tool. Wanneer Google een nieuw product ontwikkelt, kunt u er zeker van zijn dat u een uitzonderlijke ervaring zult krijgen.
  2. Volgens Google is dit een investering, omdat het makers van inhoud de beste omgeving biedt, uitgerust met de krachtigste tools om het werk te vergemakkelijken, hun creativiteit te laten zien en uiteindelijk de beste waarde voor de eindgebruiker te bieden.
  3. Met beide kunt u gegevens filteren op basis van wat u specifiek wilt, zoals het toewijzen van een specifieke pagina, het aanpassen van een doelgroep op basis van de geografische regio of het type apparaat dat wordt gebruikt, waardoor u zich nauwkeuriger kunt concentreren op de statistieken waarnaar u op zoek bent.
  4. De ontwikkeling van uw site en het verbeteren van de prestaties van uw advertentiecampagnes zijn hiervan sterk afhankelijk. Door het gedrag van bezoekers te analyseren, kunt u hun voorkeuren kennen en het segment dat niet geïnteresseerd is verkleinen.
  5. Met beide kunt u de periode aanpassen waarvoor u wilt weten hoeveel verkeer uw site heeft ontvangen, en met beide kunt u een vergelijking maken over twee verschillende perioden.
  6. Hun doel is om u de grootst mogelijke hoeveelheid gegevens over uw site te bieden, zodat u de bronnen van bezoeken, het type gebruikers en gedetailleerde gegevens over hen kent.
  7. Omdat de ontwikkelaar als één wordt beschouwd, zorgt dit ervoor dat de manier waarop ze werken geïntegreerd en naadloos is, zodat u ze kunt samenvoegen en de gegevens op één plek kunt weergeven.

opmerking:

Read:EU-Ausschuss stimmt über Glyphosat-Zulassung bis 2033 ab

Als we Google Statistieken zeggen, bedoelen we Google Analytics, wat hetzelfde is als Google Analytics, en soms schrijven we het ‘Google Analytics’.

Terwijl webmasters Search Console zijn, waarnaar u vaak verwijst door het te spellen als ‘Search Console’.

Het verschil tussen Google Analytics en Search Console

De vraag rijst, gezien hun gemeenschappelijke focus op data-analyse, waarom Google ze niet heeft samengevoegd onder één tool die alle functies omvat? Op mijn beurt zeg ik je: haast je niet, laten we enkele vergelijkingen maken in de basisfuncties, en op eigen houtje zul je concluderen dat deze indeling logisch en zorgvuldig doordacht is.

1- Bron van bezoeken

Google Search Console wordt gebruikt om rapporten te analyseren die alleen betrekking hebben op bezoekersverkeer afkomstig van de Google-zoekmachine, zoals de trefwoorden die de zoeker heeft gebruikt om naar uw pagina te linken, geografische regio, apparaattype, enz.

Hoewel de statistieken van Google als uitgebreider worden beschouwd en elke andere verkeersbron, inclusief Google en zelfs alle andere zoekmachines, worden meegeteld. Je hebt ook sociale-mediasites, YouTube en andere sites. Er kunnen ook betaalde advertentiecampagnes zijn gemaakt, die worden ingedeeld in de juiste categorie.

Read:Berlin: Tod von Radfahrerin – keine Anklage gegen Betonmischer-Fahrer
Gebruikersacquisitie Google Analytics 4

2- Gegevens meten en analyseren

Google-statistieken bieden tientallen metingen die u helpen op een zeer nauwkeurige manier inzicht te krijgen in het type bezoekers van uw site en hoe hun gedrag was op een bepaalde pagina in het bijzonder. Een van de bekendste van deze metingen is het bouncepercentage, dat tot nu toe nog steeds van kracht is, maar met de nieuwe update afhankelijker is geworden van de Engagement Rate-indicator. We vinden ook het conversiepercentage, het uitstappercentage en vele statistieken met betrekking tot paginaweergaven, het aantal mensen op de site in realtime, demografische kenmerken, het maken van evenementen en het nauwkeurig volgen ervan, en meer.

solo paginaanalyse met ga4

Hoewel de zoekconsole de neiging heeft om meer gegevens met betrekking tot uw site vast te leggen dan om bezoekersgedrag te analyseren, zijn de verstrekte gegevens alleen beperkt tot bewegingen die zijn geregistreerd vanuit Google Drive en niets anders. Een van de belangrijkste hiervan is het nauwkeurig registreren van het aantal mensen dat op uw pagina’s heeft geklikt, en welke zoekwoorden ze hebben gebruikt.

analyse van zoekconsoles

Met dit laatste kunt u ook de interne linkstructuur van uw pagina’s analyseren en de meeste backlinks detecteren die naar uw site verwijzen, met de mogelijkheid deze te verwijderen als u ziet dat ze slecht zijn en op de lange termijn schade kunnen veroorzaken. term (Links afwijzen).

De zoekconsole zorgt ook voor de prestaties van uw site op verschillende apparaten, vooral mobiele telefoons, zodat deze een meetpagina toewijst zodat deze weet hoe deze presteert op kleine schermen en of er problemen zijn die moeten worden opgelost.

nakib4tech paginasnelheidstest

3- Rapporten

Google Analytics-rapporten neigen meer naar het marketingaspect, omdat we ontdekken dat het het gedrag van de gebruiker in detail bestudeert, zoals de duur van de sessie, het volgen van zijn pad op de site en welke pagina’s hij heeft bezocht, het identificeren van bronnen van bezoeken en het berekenen van de conversie tarief, terwijl demografische gegevens worden weergegeven (leeftijd, geslacht, gezinsstatus, locatie Woonplaats, enz.) zijn allemaal stukjes informatie waarmee u precies weet wie u volgt en wat hun voorkeuren zijn.

google analytics 4 verkeersanalyse

Aan de andere kant rapporteren webmasters over de prestaties van uw sitepagina’s, of u meer klikken heeft behaald, vergezeld van informatie over de klikfrequenties, en uw positie in de zoekresultaten (gemiddeld). De rapporten belichten ook crawlfouten, indexeringsstatus en problemen met betrekking tot de zichtbaarheid van de site op kleine apparaten.

zoekconsolepagina

Verkooprekening

Google Analytics zal u veel van pas komen op het gebied van e-commerce, vooral vanwege het geweldige vermogen om verkopen bij te houden, specifieke doelen zoals conversies te monitoren en het traject van de klant te volgen, vanaf het bekijken van het product tot het toevoegen aan het winkelwagentje en het betalen ervan. Dit soort informatie zal uw verkooptrechter verder helpen verbeteren.

Google Analytics e-commercerapport

Aan de andere kant houdt de zoekconsole zich bezig met de technische aspecten van de site, en de e-commercebeoefenaar is misschien niet geïnteresseerd in het gebruik van deze laatste als hij zich niet bekommert om zoekmachineoptimalisatie. Hier zullen de meeste bezoekers van een site gebaseerd zijn op betaalde advertentiecampagnes, die niet de verantwoordelijkheid van de webmasters zijn om op te volgen en te analyseren.

Wat is beter?

Zoals u kunt zien, is er een groot verschil tussen de twee tools, en we merken duidelijk dat de mogelijkheden van Google Statistics veel sterker zijn dan die van zijn tegenhanger bij het analyseren van bezoekers.

Het heeft geen zin om te beweren dat Google Analytics beter is dan Webmasters of omgekeerd. Hoewel Google Analytics duidelijk uitblinkt in het nauwkeurig analyseren van gebruikersgedrag, mist het de mogelijkheid om crawlproblemen te identificeren, het aantal backlinks te evalueren en de slechte te verwijderen. Aan de andere kant beschouwt de zoekconsulent dit als een van de vaardigheden waarin hij gespecialiseerd is, waarmee u een gezonde website kunt garanderen.

Beide tools zijn daarom onmisbaar omdat ze elkaar aanvullen: de ene richt zich op het nauwkeurig delen van gebruikersgegevens en interactie, en de andere is gespecialiseerd in het garanderen van de veiligheid van de site en het kennen van de prestaties van uw pagina’s in zoekmachines. Hun synergie is van vitaal belang en zal een zeer krachtig duo vormen dat uw belangen dient, waardoor het onlogisch is om de een te negeren in de veronderstelling dat de ander op passende wijze compenseert.

Previous post
Uitleg van de Linktree-website voor een professionele identiteit op internet (de kunst van het organiseren van links) 2024
Next post
Hoe u eenvoudig professionele tabellen kunt toevoegen in WordPress (tips en stappen) 2024