Deutschland

Hoe rangschik je 0 op Google? Jouw gids voor aanbevolen fragmenten 2024

Bij sommige zoekwoorden, waarvan bekend is dat ze zeer concurrerend zijn, kan het maanden, en in sommige gevallen jaren, duren voordat we ze voor zijn, rekening houdend met de praktijk van de hoogste zoekmachineoptimalisatiestrategieën.

Maar bij elke update die Google doorvoert bij de ontwikkeling van zijn zoeksysteem komt er een exploiteerbare kwetsbaarheid naar voren. In ons geval is het een kans waarmee we de persoon die op de eerste plaats staat gemakkelijk kunnen overtreffen. Zeker, ons doel op dit moment is niet om hem uit zijn positie te verwijderen, maar veeleer zullen we dat gat uitbuiten en voor onszelf de nummer nul-positie reserveren. Juist er bovenDit is de rangschikking die Google zelf Featured Snippets noemt, en dat is precies wat we hieronder zullen uitlichten.

Wat zijn aanbevolen fragmenten?

Het is een speciaal soort zoekresultaten die Google bovenaan de pagina weergeeft in de vorm van directe en onmiddellijke antwoorden waarmee de gebruiker snel kan krijgen wat hij wil. Als u Google bijvoorbeeld vraagt ​​naar de Hijri-datum van vandaag, wordt deze rechtstreeks aan u weergegeven zonder dat u op de websitelink hoeft te klikken.

Het belang van aanbevolen fragmenten

De recente hausse die GBT-chat heeft teweeggebracht in het geven van nauwkeurige, beknopte (of gedetailleerde) antwoorden. Google zelf heeft vanaf 2014 voor het eerst in dit veld geïnvesteerd door de functie Featured Snippets te lanceren.

Read:Wangerooge: Sturm sorgt für Probleme beim Fährverkehr | NDR.de – Nachrichten – Niedersachsen

Het is dezelfde functie waarin u vanaf nu moet investeren om een ​​aanzienlijk percentage bezoeken aan te trekken die een speciale interesse hebben, en ook om de volgende redenen:

 • De snelste en gemakkelijkste manier om bovenaan de pagina te komen, en u overtreft zelfs degenen die het nummer één resultaat hebben behaald.
 • De weergave van een fragment van de inhoud van uw site is een indicatie dat deze van hoge kwaliteit is en voldoet aan de vereisten van Google, en kan de voorbereidende stap zijn om het eerste resultaat te controleren.
 • Toonaangevend op twee verschillende strategische plaatsen. Zelfs als u op nummer 5, 7 of 10 staat, wordt uw site, als u het fragment goed verbetert, ook boven leider nummer 1 voorgesteld.
 • U draagt ​​bij aan het vergroten van het aantal bezoekers op uw site. Zoals we eerder hebben besproken, zelfs als u op resultaat nummer 5 of zelfs op de tweede pagina staat, wat resultaat nummer 15 betekent, krijgt u een deel van de bezoeken omdat u bovenaan staat de hoofdpagina.
 • Hoewel sommigen misschien tevreden zijn met het snelle antwoord en weggaan zonder uw site te bezoeken, is er feitelijk een percentage dat nieuwsgierig blijft naar meer informatie. Hierdoor blijft uw bouncepercentage en betrokkenheidspercentage op een normaal niveau, omdat de bezoeker van de pagina er meer tijd aan zal besteden omdat hij meer wil weten.
 • Het speelt een rol bij het verbeteren van gesproken zoekopdrachten, omdat het in veel gevallen de vorm van zoekopdrachten aanneemt.
 • Door regelmatig in featured snippets te verschijnen, zal dit helpen de merkbekendheid te vergroten, wat een zeer effectieve marketingstrategie voor het merk is.
 • Voor gebruikers is het een snelle manier om een ​​uitgebreid antwoord te krijgen zonder de pagina te hoeven openen en een enorme hoeveelheid inhoud te hoeven lezen.

Wat kan er in het aanbevolen fragment verschijnen?

Er zijn veel soorten en vormen van aanbevolen fragmenten, en de volgende zijn het populairst:

Read:Verdi will mindestens 500 Euro mehr

1- Paragraaffragmenten

Het meest voorkomende type zijn korte alinea’s die een nuttige samenvatting bieden van gebruikersvragen. Meestal is de gebruiker op zoek naar een definitie, een kort antwoord, een korte uitleg, zodat de paragraaf het meest relevant is en Google het beste korte antwoord op zijn vraag zal selecteren.

Voorbeeld van een uitgelicht artikelfragment dat wordt weergegeven in het eerste Google-resultaat.

De kans dat u de site betreedt, is groot als u een element van spanning achterlaat dat de gebruiker ertoe aanzet meer te ontdekken.

2- Korte fragmenten

Dit formaat voldoet aan de behoeften van gebruikers die op zoek zijn naar snelle informatie. Meestal verlaten ze de Google-pagina zodra ze krijgen wat ze zoeken, dus we merken dat Google het antwoord opzettelijk in de vorm van een zin zo kort mogelijk maakt. Bijvoorbeeld “Hoe laat is het nu“, “Wat is de hoofdstad van Saoedi-Arabië“, “Dollarprijs vandaag“.

korte fragmenten

3- Lijstfragmenten

Het zoekresultaat heeft hier meestal de vorm van een genummerde lijst of een lijst met opsommingstekens. Hierbij is Google afhankelijk van de zoekintentie. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld termen als ‘beste’, ‘typen’, ‘beste’ of ‘alternatieven’ gebruikt, geven deze allemaal aan dat de gebruiker op zoek is naar de beste aanbevelingen, en een lijst is daarvoor het beste formaat.

Read:Pro-palästinensische Aktion in Berlin-Neukölln: Polizei ermittelt gegen mehrere Männer
Lijstfragmenten

4- Tabelfragmenten

Hetzelfde idee, maar de manier waarop de informatie wordt gepresenteerd is in de vorm van een georganiseerde tabel. Google neigt naar dit formaat als de gebruiker zoekt naar statistieken over een bepaalde periode of een vergelijking van de belangrijkste verschillen, zowel in informatie als in prijzen.

tabelfragmenten

5- Videofragmenten

Ze zijn meestal ingebed in YouTube-video’s en zijn bedoeld voor uitleg die alleen visuele inhoud kan verklaren, bijvoorbeeld ‘Hoe een stropdas te strikkenHier toont Google u een lijst met video’s die daaraan zijn gewijd.

Vaak zien we dat één grote video bovenaan de zoekresultaten staat, waarbij meestal alleen het gedeelte wordt getoond dat specifiek ingaat op de vraag van de gebruiker. Deze functie is erg praktisch, omdat hierdoor de lange introductie en uitleg die voor u niet belangrijk zijn, wordt verkort en alleen het onderdeel wordt geselecteerd dat u van pas komt.

6- Accordeonfragmenten

U bent dit soort fragmenten wellicht vaak tegengekomen in de zoekresultaten, maar u vindt het zelden bovenaan, waar de voorkeursplaats zich in het midden van de eerste pagina bevindt. Het wordt geleverd in de vorm van gevouwen, uitbreidbare dozen, met aan de buitenkant de meest populaire vragen waarnaar gebruikers zoeken, en aan de binnenkant bevatten ze het antwoord in een korte vorm.

Accordeon fragment

Het is ook handig voor het vinden van zoekwoorden waarmee u gemakkelijk kunt concurreren. Naarmate u het veld uitbreidt, worden er automatisch meer van weergegeven. Verzamel het in een Excel-bestand, controleer vervolgens hoeveel maandelijkse zoekopdrachten het heeft en bouw er vervolgens inhoud op. Herhaal hetzelfde proces voor veel weergegeven woorden en beetje bij beetje verdubbelt u uw sitebezoeken.

7- Rich Snippets

In feite behoort dit formaat niet tot de familie van onderscheidende fragmenten, maar vanwege het grote belang ervan kunnen we het als zijn beste vriend beschouwen. Het speelt een belangrijke rol bij het trekken van de aandacht van gebruikers door aanvullende gegevens op te nemen, zoals beoordelingen, sterren, prijsinformatie en meer… wat een voorproefje geeft van hoe professioneel deze pagina is in een groep reguliere resultaten.

Stel je samen met mij voor dat je zoekt naar “De beste restaurants in Riyad“Je zult veel resultaten zien verschijnen, maar je wordt automatisch geleid door het resultaat dat meer details geeft, zoals prijzen, werktijden (nu geopend), telefoonnummer, aantal beoordelingen, enz.

Voorbeeld uit Google-zoekresultaten voor Rich Snippets.
De getoonde resultaten zijn slechts een illustratief voorbeeld van Rich Snippets, het is geen advertentie en we hebben ze nog nooit eerder geprobeerd.

Er zijn nog veel meer typen, zoals rekenmachinefragmenten, grafische fragmenten gewijd aan algemene statistieken zoals de wereldbevolking, enz. Er zijn ook weerfragmenten die u weersvoorspellingen voor de komende dagen geven. Zonder de valutawisseluittreksels, de wisselkoers en de aandelenkoersen op de beurzen te vergeten, die van moment tot moment worden bijgewerkt.

Hoe rangschik je 0 met Featured Snippets

Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het op de juiste manier gebruiken van aanbevolen fragmenten waarmee u uw siteverkeer kunt vergroten.

1- Targeting op trefwoorden van het soort vragen

Onze eerste suggestie is om trefwoorden te bestuderen en te identificeren. Ik wil niet dat je moeite verspilt aan het bewerken van tientallen artikelen die niemand zal opmerken, omdat dit niet tot winstgevendheid zal leiden. Door prioriteit te geven aan zoekopdrachten naar termen met een maandelijks zoekpercentage (zelfs als dit laag is), heeft elk artikel dat u maakt echter het potentieel om verkeer aan te trekken.

In ons geval is het goed om te kiezen voor zoektermen die in de vorm van vragen zijn, zodat de gebruiker snel en direct antwoord zoekt. Probeer te zoeken naar een woord in hetzelfde vakgebied als het uwe. In het midden van de resultaten vindt u een groep vragen in de vorm van gevouwen dozen. Telkens wanneer u er een opent, zal Google u meer vragen voorstellen die waar mensen al eerder naar hebben gezocht. Verzamel ze in een Excel-bestand en bouw er inhoud op.

Ter informatie: er zijn verschillende soorten zoekwoorden die we targeten op basis van de zoekintentie, en deze zijn als volgt:

A) Algemene trefwoorden

Het belangrijkste doel is om veel bezoeken aan de site te genereren, en het is erg handig voor blogs die afhankelijk zijn van winst uit advertenties als primaire bron.

 • Hoe wordt glas gemaakt van zand?
 • Wat zijn de symptomen van verkoudheid?
 • Waarom is de zee zout?

b) Uitdrukkingen voor het oplossen van verschillende problemen

 • Hoe vlekken uit kleding verwijderen?
 • Hoe de flitser repareren?
 • Hoe lichte banken van vlekken te reinigen

T) woorden ter vergelijking

 • De beste laptop qua batterij
 • Het verschil tussen led- en oled-scherm
 • Het verschil tussen klimaat en weer

d) Woorden die geografische locaties targeten

Dit type is erg handig voor bedrijfseigenaren die een winkel ter plaatse hebben. Het zal enorm profiteren van de lokale zoekmachineoptimalisatie en kan potentiële klanten genereren.

 • De beste restaurants in Riyad
 • Apotheek bij mij in de buurt
 • Hoe ver is het van Jeddah naar Mekka?

c) Productaanbevelingen

 • Hoe kies ik een computer om te studeren?
 • Goede boeken om te lezen
 • Beste vloerreinigingshulpmiddelen

Wat we eerder hebben besproken, blijven slechts enkele voorbeelden van sleutelzinnen die in hun structuur de neiging hebben de aard van een vraag aan te nemen. Ze zullen u allemaal helpen meer bezoekers te trekken en ook bijdragen aan het verkrijgen van ideeën voor het samenstellen van inhoud voor uw site.

Mogelijk moet u een aantal professionele tools gebruiken, zoals Ahrefs en Semrush. Ik raad de Keyword Planner van Google aan, die gratis is en u om te beginnen goede prestaties levert.

2- Het produceren van inhoud van hoge kwaliteit

De volgende stap is het organiseren van uw woordenschat. U kunt een gedetailleerd artikel rond één trefwoord schrijven, of een groep zinnen kiezen die een specifiek onderwerp bespreken om het artikel te vormen. U weet zeker heel goed dat deze inhoud exclusief voor uw website moet zijn en tegelijkertijd het probleem van de gebruiker moet oplossen.

3- Inhoudsopmaak

Om het crawlen van robots gemakkelijker te maken, verdeelt u uw inhoud in paragrafen, waarbij elke paragraaf tot een hoofd- of secundaire kop behoort. Het artikel wordt bijvoorbeeld geopend met de titel van het hoofdonderwerp, die als tag wordt gereserveerd H1 Speciaal voor haar en ze zal het nooit in het artikel gebruiken.

Artikeltitels organiseren in WordPress.
Correcte detaillering van het titelgebruik binnen uw artikelen.

Vervolgens begin je met het opstellen van de inhoud, die je opent met een korte introductie, waaronder een titel H2 En dan een paragraaf, infographic, lijst, tabel en vele andere inhoudsmedia. Vervolgens voegen we een titel met een tag toe H2 Of met een label H3 Waarbij deze ondergeschikt is aan degene die hoger in rang is dan hij.

Het is goed dat alle titels in het artikel het trefwoord direct bevatten, zodat het antwoord wordt genomineerd als een aanbevolen fragment.

4- Beantwoord de vraag direct

Het doel van deze featured snippets is om informatie op een beknopte manier te verstrekken. Het is goed als je de ideale manier kiest om deze te beantwoorden, soms in de vorm van een korte paragraaf, een vergelijkingstabel, een lijst waarin een groep opties wordt genomineerd, enzovoort.

5- Gebruik gestructureerde gegevensopmaak (schema)

Skima is een belangrijk hulpmiddel bij SEO. Het maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om de context van de inhoud te begrijpen en daadwerkelijk het beste antwoord te bieden aan de vragensteller. De efficiëntie ervan kan worden gebruikt om basisgegevens te benadrukken met betrekking tot het aantal beoordelingen, beschrijvingen, prijzen, bezettingstijden en meer die passen bij de aard van uw activiteit.

6- Laat een element van spanning achter voor een hoge CTR

Ons doel met deze onderscheidende fragmenten is om bezoeken aan onze pagina’s te genereren, en een van de effectieve strategieën om de gebruiker aan te moedigen op de link naar onze website te klikken, is door aan het eind een beetje nieuwsgierigheid achter te laten, wat voldoende zal zijn om hen aan te moedigen te klikken om meer informatie te verkrijgen.

Om de foto duidelijker dichterbij te krijgen, neemt u het volgende voorbeeld:

De gebruiker typt in Google:Zo bereid je heerlijke thuispizza

Uitgelicht fragment: (Thuis heerlijke pizza maken begint met vers deeg, heerlijke kruiden en de perfecte tomatensaus. Maar er is een geheime toets waar ik altijd op vertrouw en die de smaak naar een heel nieuw niveau tilt…)

Zoals je kunt zien, heb ik in het vorige voorbeeld, zonder op een professionele en indirecte manier traditionele uitdrukkingen zoals “Klik hier” te gebruiken, nieuwsgierigheid bij de lezer geplant en zonder na te denken klikte hij op de link naar mijn pagina om het geheim te ontdekken achter die aanraking.

Maar u moet de lezer iets van waarde bieden, anders zal hij uw site slecht bekijken als er iets anders is.

7- Andere factoren

Er zijn nog andere factoren die van invloed zijn op de vraag of het resultaat op nul staat, vooral wanneer de concurrentie hevig is voor sommige zoekwoordzinnen waar veel vraag naar is. Uiteraard zal Google de voorkeur geven aan een site met een zuivere geschiedenis, en verschillende black hat SEO-praktijken vermijden.

Ook zullen de anciënniteit en de kracht van het domein van de site een beslissende factor zijn bij het bepalen van de winnaar van de zeer competitieve fragmenten. Google heeft echter de voorkeur voor een fragment dat een accuraat antwoord geeft dat aansluit bij de vraag en de zoekintentie van de gebruiker.

Hoe u een schema aan WordPress kunt toevoegen (met of zonder plug-in)

Kortom, featured snippets zijn een van de tools die, als je er belang aan hecht en ze op de juiste manier inzet, de reden zullen zijn om meer bezoekers te trekken en met de grote jongens te spelen in de eerste resultaten in de hoogste rangen.

Probeer directe antwoorden te geven die relevant zijn en meerwaarde bieden voor de gebruiker. Door een element van spanning achter te laten, genereer je verkeer naar die pagina. Google zal beweging op de pagina opmerken en de pagina daadwerkelijk de kans geven om op te vallen tussen de eersten, dus we kunnen de aanbevolen fragmenten beschouwen als de voorbereidende stap naar de top plek.

Previous post
Uw uitgebreide handleiding voor het gebruik ervan in uw winkel 2024
Next post
Uw uitgebreide gids voor gastpost (Gastpost 2024) 2024