Deutschland

Veilig hypertext-overdrachtsprotocol 2024

Stel je voor dat je een brief via de gewone post naar een vriend wilt sturen, en om te voorkomen dat de inhoud ervan wordt gehackt, vouw je de brief op en sluit je hem goed af in een envelop die niet wordt geopend tenzij je hem uit elkaar scheurt. beschouwd als een veilige procedure waardoor u gerustgesteld wordt dat de inhoud van de brief door niemand gezien zal worden.

Op dezelfde manier deelt u, wanneer u op internet surft, een aantal van uw persoonlijke gegevens (voor- en achternaam) en andere gevoelige gegevens (toegangscode, betaalkaarten…), en hier komt in het bijzonder de functie van het Secure Hypertext Transfer Protocol aan de orde. het bieden van een beschermingslaag voor onze gegevens met een hoog beveiligingsniveau, waarbij al het verhandelde karakter wordt gecodeerd.

In de volgende regels gaan we dieper in op wat het https-protocol betekent, hoe het werkt en waarom u het niet mag negeren, zodat uw site zijn geloofwaardigheid niet verliest, en ook voor de veiligheid van de gegevens en het behoud ervan. vertrouwelijk mogelijk.

Wat is https?

Het is de veiligste versie van de vorige versie http, omdat het fungeert als tussenpersoon tussen servers en webbrowsers. Zijn primaire rol is het beschermen van gegevens (vooral gevoelige gegevens zoals persoonlijke informatie en betaalkaartnummers) en het geheim houden ervan. over encryptieprotocollen die de beweging van hackers belemmeren. En iedereen heeft de intentie om het te hacken, waardoor het een van de essentiële componenten van elke website is.

Read:FDP-Fraktionschef Dürr: Keine Einbürgerung von Antisemiten

Waarom zou je het gebruiken?

Om een ​​website als veilig te kunnen classificeren, is het belangrijk dat deze over het https-protocol beschikt.

Op dit moment probeer ik u niet te overtuigen van het belang van het gebruik van het HTTPS-beveiligingsprotocol, maar u wordt daartoe wel gedwongen, anders is het niet in uw belang om er geen belang aan te hechten, en dit is om de volgende redenen :

1- Uw website zal worden gemarginaliseerd

webste fouten

Het eerste probleem waarmee u te maken krijgt als u het beveiligingsprotocol niet gebruikt, is bij internetbrowsers zoals Google Chrome, Mozilla, Microsoft Edge en anderen… omdat deze het als een persoonlijk probleem beschouwt en de geloofwaardigheid ervan niet op het spel zet door iedereen die op zijn browser vertrouwt toe te staan browser om naar een onveilige pagina te gaan, en zal de klant rechtstreeks naar een pagina leiden waarin hij wordt gewaarschuwd dat zijn gegevens u in gevaar kunnen brengen als hij deze pagina bezoekt en u wordt geadviseerd deze onmiddellijk te verlaten.

Dit zal het tegenovergestelde doen van wat u hoopt, en de eerste actie die u onderneemt als u het aantal bezoekers aan uw site wilt verdubbelen, is ervoor zorgen dat u daadwerkelijk op het beveiligingsprotocol vertrouwt.

Read:Wagenknecht-Partei: Linken-Fraktionschef Bartsch bereitet Abwicklung der Fraktion vor

2- Een van de belangrijke SEO-standaarden

Het belang van het op de juiste manier beoefenen van SEO.
Het op de juiste manier toepassen van SEO zal een positieve invloed hebben op de ranking van uw artikelen in zoekmachines.

Zoekmachines, onder leiding van Google, voeren een voortdurende oorlog met iedereen die slinkse methoden gebruikt om nieuwe slachtoffers te maken, en als u dit protocol niet gebruikt, wordt u direct ingedeeld in de categorie verdachte sites.

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie is het gebruikelijk dat er hevige concurrentie bestaat tussen makers van inhoud en hun afhankelijkheid van uiterst complexe strategieën, alleen maar om hoge posities op de eerste pagina te bereiken. Als u deze voorwaarde niet gebruikt, heeft u feitelijk geen concurrentie meer.

Het SSL-certificaat is een van de standaarden voor het verbeteren van de interne SEO van de site, en het niet gebruiken ervan zal onvermijdelijk een negatieve invloed hebben op de prestaties.

3- Naleving van de voorwaarden van de regelgeving inzake gegevensbescherming

Websitepagina's organiseren

De AVG wordt beschouwd als een van de Europese instanties die de algemene gegevensbescherming reguleert. Zij legt u een aantal wetten op en zorgt ervoor dat u deze niet overtreedt. Er bestaat geen twijfel over dat het verkrijgen van een SSL-certificaat een van de wetten is die u hiervoor moet verstrekken dat je niet in het verboden valt.

Read:BW zeigt sich mit Israel solidarisch: Trauerbeflaggung gehisst – SWR Aktuell

4- Vergroot het vertrouwen van gebruikers in uw site

Het is verplicht om akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden voor websites.
Iedereen die uw website bezoekt, gaat akkoord met de gebruiksvoorwaarden, zelfs als hij of zij er niet mee bekend is.

Niet iedereen die op internet surft, is bekend met deze zaken, maar er is onvermijdelijk een segment dat dagelijks met deze technologieën te maken heeft, en daarom zullen ze vanaf de eerste blik op de link de professionaliteit van uw site beoordelen. van deze zaken, door naar dit punt op de privacybeleidspagina van uw site te verwijzen, zal het meer veiligheid bieden.

Dit zijn slechts enkele van de punten die schadelijk zijn voor uw site als u het gebruik van dit protocol negeert, en wees er zeker van dat er nog veel andere negatieve aspecten zijn waarmee u te maken zult krijgen als u niet serieus overweegt om van http naar https te converteren.

Hoe werkt Secure Hypertext Transfer Protocol?

De wijze van gegevensverzameling is belangrijk in de Privacybeleidsovereenkomst.
U moet het type gegevens dat u wilt verzamelen bekendmaken, en dit moet worden gedaan via de pagina met het privacybeleid.

Eerst zullen we uitleggen hoe dit technisch achter de schermen gebeurt, en daarna, om het beeld voor iedereen te vereenvoudigen, zullen we een duidelijker voorbeeld bespreken.

Zodra u de websitelink in de zoekbalk plakt, inclusief het HTTPS-protocol, of gewoon de naam van de site schrijft (www.site.com), wordt deze rechtstreeks naar het beveiligde protocol overgebracht, op voorwaarde dat de site dit ondersteunt. volgende stappen zullen plaatsvinden, die voor ons als gewone gebruikers niet zichtbaar zullen zijn:

 1. Zodra u die website vanuit de browser (bijvoorbeeld Google Chrome!) opvraagt, zal de server (voor de opgevraagde website) reageren door het digitale certificaat te verstrekken, dat kan worden geverifieerd via een beveiligingssleutel die de authenticiteit en integriteit ervan bewijst.
 2. Als het correct en niet verdacht is, zal de browser een willekeurige symmetrische encryptiesleutel extraheren en deze zal worden gecodeerd op basis van de publieke sleutel van de server en zal worden teruggestuurd naar de server. We kunnen dit beschouwen als een belangrijke fase voor sleutels uitwisselen.
 3. Deze gecodeerde sleutel wordt door de server gedecodeerd om een ​​veilige verbinding tot stand te brengen, op basis van zijn privésleutel.
 4. Nadat de vorige stap met succes is voltooid, kan worden gezegd dat beide partijen in het bezit zijn van dezelfde symmetrische sleutel, die voornamelijk zal worden gebruikt voor het coderen en opnieuw decoderen van gegevens die plaatsvinden tijdens dezelfde sessie (d.w.z. terwijl de gebruiker aan het browsen is). de site).
 5. Door alle voorgaande stappen te doorlopen, kan worden gezegd dat de grond nu klaar is voor veilige gegevensuitwisseling en dat alle informatie die van de ene partij naar de andere wordt verzonden, zonder fouten zal worden gecodeerd.
 6. Oude versies van TLS, waarvan bekend is dat ze worden gebruikt als lokaas om de gegevens van uw site te hacken, zitten vol kwetsbaarheden. Zorg er dus voor dat u in zee gaat met een bedrijf dat de nieuwste versie van TLS levert en ervoor zorgt dat deze elke keer wordt bijgewerkt.

Een duidelijker voorbeeld van de fasen die een bezoeker zal doorlopen voor een veilige browse-ervaring

Website blogpagina.
Op de websiteblog vindt de bezoeker al uw artikelen die daar zijn verzameld.

Stel dat Amin zijn niveau wil verhogen op het gebied van webontwikkeling, en hij weet heel goed dat de website van Al-Nakib in dit geval de ideale keuze is, dan komt hij rechtstreeks op onze website terecht via de link “https://nakib4tech. com”.

Of de gebruiker de websitelink nu schrijft met het onbeveiligde protocol http of zonder enig ander protocol (d.w.z. de directe link naar de website), hij wordt automatisch overgezet naar de beveiligde modus https. Dit is de reden dat we elke poging tot toegang hebben geprogrammeerd de website anders, en deze wordt overgezet naar de veilige modus.

Nu zal de browser van de bezoeker, Amin, direct een verzoek naar de server op “nakib4tech.com” sturen totdat er een beveiligde verbinding tot stand is gebracht. Deze laatste zal de geldigheid van het certificaat, de integriteit ervan en of het geldig is, verifiëren. Als de resultaten geldig zijn, zal de browser van Amin beginnen met het maken van een gecodeerde sleutel, met als doel alle informatie te coderen die Amin zal invoeren. zal zich er ook toe verbinden het opnieuw te decoderen. Vervolgens wordt die gecodeerde sleutel naar de server verzonden.

De server ontvangt dan de gecodeerde sleutel die door een beveiligde browser is verzonden en decodeert deze direct met zijn privésleutel. Hierbij moeten we er rekening mee houden dat beide partijen (een beveiligde browser en de server) beide dezelfde symmetrische gecodeerde sleutel hebben, die zal worden gebruikt om een ​​veilige browse-ervaring te creëren.

Nu kan worden gezegd dat Amin een veilige browse-ervaring zal hebben en dat al zijn activiteiten in de browser, zoals het schrijven van een opmerking, het invoeren van zijn persoonlijke naam of zelfs zijn gevoelige gegevens… allemaal worden gecodeerd zodat ze vertrouwelijk blijven. en veilig.

Is uw site 100% veilig als u https gebruikt?

vragend
Het idee is jouw kapitaal als zelfstandige, en ik werk er altijd aan om dit ten goede te ontwikkelen.

Misschien zou ik niet eerlijk tegen u zijn als ik zou zeggen dat u absolute bescherming geniet als deze optie is geactiveerd, en hoewel deze afhankelijk is van complexe encryptietechnieken, blijft deze ook kwetsbaar voor aanvallen, maar het risico zal in ieder geval aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met degenen die dit veilige hypertext-overdrachtsprotocol negeren.

Een van de redenen die de effectiviteit van het https-protocol verminderen, en het soms verkeerd gebruiken, kan de reden zijn die u een gemakkelijk doelwit maakt voor degenen die om u heen op de loer liggen, en dit is precies wat we in het volgende punt zullen bespreken.

Fouten die u moet vermijden in het https-protocol

foutmelding

Nadat u het beveiligde protocol op uw websitelink hebt geïnstalleerd, zijn er enkele verkeerde praktijken die u moet vermijden om niet in de verboden gevallen te vallen. U moet dus goed weten hoe u het correct moet gebruiken, en de beste manier is om te weten wat de verkeerde is. praktijken zijn bedoeld om ze te vermijden.

 • Om dubbele inhoud te voorkomen, is het belangrijk om één linkformaat te kiezen waarnaar alle andere formaten worden geconverteerd. Een van de voorwaarden voor dit formaat is uiteraard dat het een veilig protocol moet hebben. Zorg ervoor dat het de conversie voltooit succesvol verwerken, anders schaadt dit de kwaliteit van uw site.
 • Ik geef altijd de voorkeur aan bedrijven die hoogwaardige en voortdurend evoluerende versleutelingsalgoritmen bieden, omdat zwakkere gemakkelijk te hacken zijn en de meeste populaire browsers versleuteling op hoog niveau vereisen.
 • U moet het certificaat aanschaffen bij geloofwaardige sites. Wanneer het verificatieproces (CA) is voltooid, moet het zo zijn, anders wordt het genegeerd en wordt uw site als verdacht geclassificeerd.
 • Voor alle duidelijkheid: het SSL-certificaat wordt aangeschaft bij een jaarabonnement en er zijn sites die gespecialiseerd zijn in het verkopen van domeinen die het u het eerste jaar gratis ter beschikking stellen, zoals ‘namecheap.com’. uw abonnement zodat uw site zijn geloofwaardigheid niet verliest zonder uw medeweten.
 • Vergeet volledig dat u eigenaar bent van een site met een onveilig protocol, en dat elke link die u op sociale-mediasites publiceert de https-indeling moet hebben en zich moet concentreren op de letter “S”.
 • Een van de fouten bij het bouwen van backlinks is het bouwen van backlinks in het onveilige formaat http. Je vertelt de zoekmachine Google dus dat dit formaat belangrijk is, maar er wel gevoelig voor is. Wat juister is, is dat al uw links een beveiligd formaat moeten hebben.
Oefen SEO op WordPress-artikelen.
Door het artikel professioneel op te maken, wint u het vertrouwen van zoekmachines.

Het beschermen van gebruikersgegevens voor uw site is in de eerste plaats uw verantwoordelijkheid, en we kunnen het als nalatigheid van uw kant beschouwen als u geen absoluut belang hecht aan het veilige hypertext-overdrachtsprotocol. Het is inderdaad niet in uw belang om niet te vertrouwen op https als officieel formaat binnen het bereik van uw website. Aan de ene kant zullen uw gegevens kwetsbaar zijn voor hacking, en aan de andere kant Anders: de zoekmachine van Google en andere platforms die ernaar streven uw sitebezoeken te verdubbelen, zullen deze als verdacht classificeren .

De volgende stap die gezet moet worden is om onmiddellijk over te gaan op het beveiligde protocol, aangezien dit inderdaad wordt beschouwd als een van de essentiële standaarden voor elke website vanwege de vertrouwelijkheid en integriteit van de gebruikersgegevens die het biedt, en het is goed om dit goed te begrijpen en hoe u het op de juiste plaats kunt gebruiken.

Previous post
Winst van Amazon Kindle (Leer Amazon KDP) 2024
Next post
Hoe u een groep of openbaar kanaal voor chat in Viber maakt 2024