Deutschland

Waarom elke marketeer Google Tag Manager 2024 nodig heeft 2024

Het is gebruikelijk dat elk advertentieplatform waarmee u reclame wilt maken, een directe link naar uw website nodig heeft om nauwkeurige gegevens te verkrijgen, waaronder het aantal paginabezoeken, conversiepercentages, verkoopvolume en andere informatie met betrekking tot het bestuderen van klantgedrag .

Dit kan moeilijker worden als u afhankelijk bent van meer dan één advertentieplatform, omdat u deze handmatig, de een na de ander, moet toevoegen. Naarmate dit verdubbelt, raakt de code van uw site vol met deze code. Erger nog, alle platforms werken achter de schermen en analyseren deze bezoeken voortdurend zonder te stoppen, wat zal leiden tot een vertraging in het laden van pagina’s.

Dit is waar het in het spel komt Google Tagmanager (GTM), die we kunnen beschouwen als een verkeerspolitieagent die deze chaos organiseert, aangezien het de centrale hub zal zijn die met de site communiceert, en aan de andere kant degene is die verantwoordelijk zal zijn voor het voorzien van die platforms van de gegevens die ze nodig hebben zonder dat ze de sitepagina’s met extra last hoeven te laden.

Wat is Google Tagmanager?

Google Tag Manager werkt als een intermediair hulpmiddel, waarvan de rol is om uw website te verbinden met verschillende platforms die gegevens moeten verzamelen over uw sitebezoekers, zoals Facebook, TikTok, en inclusief de eigen tools van Google, zoals Search Console en Google Statistics. . In plaats van ze individueel te koppelen, wordt Tag Manager het centrale punt voor het verzamelen van gegevens, waarbij ook het bezoekersgedrag wordt gevolgd met betrekking tot specifieke evenementen en andere zaken die we uitgebreid zullen bespreken.

Read:Gebäude der jüdischen Gemeinde beschmiert

Waarom Google Tag Manager gebruiken?

Wat we eerder hebben besproken, is voldoende om u op deze tool te laten vertrouwen, en hier zijn meer dwingende redenen om deze te gebruiken:

 • De functie van Google Tag Manager is om de druk op de code van uw site te verlichten. In plaats van uw site aan twintig advertentieplatforms te koppelen, wordt deze aan Tag Manager gekoppeld, die de andere platforms van de gegevens voorziet die ze nodig hebben.
 • Het is gemakkelijk om potentiële fouten op te lossen en deze rechtstreeks bij te werken via Tag Manager, waardoor u niet meer door lange regels code voor uw site hoeft te zoeken.
 • Het biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en een breed scala aan tools waarmee het kan worden aangepast aan verschillende marketing- en data-analysevereisten.
 • Hiermee kunnen specifieke gebeurtenissen in detail worden gemaakt en gevolgd, wat het een zeer praktisch hulpmiddel maakt als het gaat om het uitvoeren van A/B-testen.
 • Elke code kan aan elk platform worden toegevoegd en vrij eenvoudig worden beheerd, zonder dat u de hulp van een gespecialiseerde ontwikkelaar nodig heeft. Selecteer het pictogram dat bij u past en de klus is geklaard.
 • U voorkomt dat u fouten maakt die het hoofdontwerp van de site kunnen beïnvloeden.
 • De hoofdsitecode blijft schoon en niet rommelig met een enorme hoeveelheid code, en het laden van de pagina vereist geen extra inspanning om extra code te crawlen.

Uitleg over het installeren van Google Tag Manager

Omdat Tag Manager is aangesloten bij Google, is één Gmail-account voldoende om eenvoudig lid te worden van alle Google-producten. We raden echter altijd aan om elk afzonderlijk Gmail-account aan een specifieke website te wijden en uw verschillende websites niet binnen één account te verzamelen.

Read:Berlin: Schlägerei zwischen Schüler und Lehrer wegen Palästina-Flagge

1- Maak een account aan

Begin door naar de Google Tag Manager-tool te gaan en probeer eerder ingelogd te zijn op uw Gmail-account. Klik op de knop “Account aanmaken”.

Op de volgende pagina plaatst u alle algemene gegevens, te beginnen met uw merknaam, geografische locatie en vervolgens de websitelink, en kiest u vervolgens het type van uw platform (is het een applicatie, een website of een server!). En druk op de knop “Maken”.

gtm type platform kiezen

De voorwaardenpagina voor deze tool verschijnt. Bekijk deze zorgvuldig, selecteer vervolgens een vinkje als u ermee akkoord gaat en druk op ‘Ja’.

Zo heeft u met eenvoudige stappen een nieuw account aangemaakt op Google Tag Manager en komt u op de volgende pagina terecht, waar voor u een venster verschijnt met daarin twee codes waarmee u de tool kunt activeren.

2- Koppel de Tag Manager-tool aan de website

Om er zeker van te zijn dat u inderdaad de eigenaar van de site bent, vereist de tool dat u twee codes toevoegt aan de sitecode. Aan de andere kant geeft dit de tool de bevoegdheid om al het bezoekersverkeer dat op uw sitepagina’s plaatsvindt, te verzamelen en te analyseren. .

Read:A400M mit Passagieren aus Israel in Deutschland gelandet
gtm code toevoegen aan header en body

Er is meer dan één manier om deze code toe te voegen, maar we zullen in onze uitleg vertrouwen op nummer 3 om de volgende redenen:

 1. Afhankelijk van de add-ons: Er zijn veel add-ons die deze service gratis aanbieden. Het is een snelle optie, maar we raden het niet aan. Zoals we eerder hebben besproken, draagt ​​het grote aantal add-ons dat op de site is geïnstalleerd bij aan het langzaam laden van zijn pagina’s, en hun rol is niet groot. Met eenvoudige stappen kunt u dit type code handmatig toevoegen (zelfs als u een ervaren programmeur betaalt, is dit beter dan het installeren van een add-on.)
 2. Van hosting: U kunt dus rechtstreeks toegang krijgen tot de database van uw site die op de hostingservers is geïnstalleerd, hetzij vanuit de browser, of met behulp van een van de daarvoor bestemde tools, waarvan FileZilla de bekendste is, en daar voegt u handmatig de code toe aan de “header.php ” bestand.
 3. Van WordPress: Het mooie van WordPress is dat het ons veel gemak biedt bij het beheren van onze website. Met slechts vier klikken wordt deze code op uw site geïnstalleerd, die we hieronder in detail zullen bespreken.

Hoewel de volgende stappen heel eenvoudig zijn, is het een goed idee om een ​​reservekopie van de websitesjabloon te maken, om te voorkomen dat u fouten maakt die ertoe kunnen leiden dat het hoofdontwerp van uw website verloren gaat.

Maar wacht, vertel me niet dat je de volgende code rechtstreeks op de hoofdsjabloon wilt plaatsen! Dit is een onprofessionele praktijk en we hebben eerder uitgelegd dat het noodzakelijk is om het Child Theme op de site te hebben. Het is een zeer belangrijke stap die we aanbevelen, en veel experts waarschuwen ervoor deze te onderschatten.

Ga rechtstreeks naar de code van uw site in WordPress, via Weergave > Thema-editor > specifiek in de “header.php“.

voeg tagmanager toe aan wordpress
Tagmanagercode voor header.

Kopieer eenvoudigweg de eerste code, die voor de header is, en ga naar het “” bestand.header.phpPlaats het vooral ergens daar tussenin En het einde ervan . Om de zaken voor uzelf niet ingewikkelder te maken, plakt u deze direct boven (zoals weergegeven in de afbeelding hierboven).

Kopieer nu de tweede bodycode en plak deze ergens tussen de twee tags En . Om de zaken voor jezelf niet ingewikkelder te maken, direct onder de hashtag Plak het daar (zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding).

Voeg bodycode toe aan gm

Klik nu op de knop “Bestand bijwerken” en er wordt onmiddellijk bevestigd dat u de hoofdeigenaar van de site bent.

tag manager website live-versie

3- Tag Manager koppelen aan Google-statistieken

Eerder hadden we meer dan één manier met u gedeeld om Google Analytics aan de website te koppelen, en een daarvan is gebaseerd op de Tag Manager-tool, die als zeer eenvoudig wordt beschouwd. We hebben de helft van de taak al volbracht, en nu zullen we alleen met deze tool omgaan zonder dat we ons in de software van de site hoeven te verdiepen.

tag toevoegen aan gm

Kies in het zijmenu Tag, schrijf vervolgens een titel gewijd aan het type tag (in ons geval kunnen we dit G Analytics 4 noemen), selecteer vervolgens het gewenste type tag en natuurlijk kiezen we direct voor Google Analytics Er verschijnt een ander venster. Ga direct naar de Google Tag-optie, die is bedoeld voor de nieuwste versie.

voeg ga4 toe aan gtm

De volgende stap opent de Google-statistieken om de ID te verkrijgen, die we zullen koppelen aan de Tag Manager, zodat dit de laatste stap zal zijn waarmee we beide tools succesvol zullen koppelen.

Ga naar Google Analytics, vervolgens naar Beheerder, vervolgens naar Gegevensstreams en vervolgens naar Stream toevoegen. Er verschijnt een nieuw venster, voeg een link naar uw site toe en kies er een aangepaste naam voor.

Hoe u een Google Analytics-ID kunt verkrijgen

Daarna wordt er een ID-nummer voor uw site gegenereerd, dat we naar de Tag Manager-tool kopiëren.

Voeg Google Analytics 4 toe aan Tag Manager

4- Verbind het met Search Console

Nu gaan we over op een ander belangrijk hulpmiddel dat bekend staat als zoekmachineoptimalisatie, en het aan elkaar koppelen ervan wordt beschouwd als een van de meest effectieve en invloedrijke technieken als het gaat om het toevoegen van uw website aan de Google-engine.

Voeg zoekconsole toe aan Tag Manager

Omdat u de vorige code aan uw site heeft toegevoegd, voegt Google Tag Manager automatisch het Search Console-account toe. Het enige dat u hoeft te doen is een websitelink naar de laatste toe te voegen en u wordt bevestigd dat het proces met succes is uitgevoerd .

Nadelen van GTM

Deze geweldige tool van Google biedt echt een waardevolle service aan website-eigenaren, vooral degenen die meerdere advertentieplatforms beheren met als doel maximale gegevens te verzamelen. Er zijn echter een aantal nadelen aan verbonden, waaronder:

 • Als de tool niet correct is geïnstalleerd, vooral niet het type gegevens dat u wilt verkrijgen, kunt u onvolledige en onnauwkeurige gegevens ontvangen.
 • Een van de technieken om de snelheid van websites te verbeteren is het verminderen van onnodige code. Sommigen zijn van mening dat de Google-code die aan de header en body wordt toegevoegd, tot de codes behoort die de laadsnelheid beïnvloeden, en toch is het effect ervan niet overdreven.
 • Helaas is er geen technische ondersteuning voor deze tool, aangezien Al-Taj Manager wordt beschouwd als een van de meest complexe tools bij het nauwkeurig identificeren van de fout en het oplossen ervan.
 • De Arabische inhoud legt de tool tot nu toe niet in detail uit, en bij elk probleem dat je tegenkomt, ben je verplicht om dit op YouTube of buitenlandse forums te bespreken of de hulp van een expert in te roepen.
 • Tag Manager is een van de producten van Google. Het biedt ons gratis professionele tools en gebruikt tegelijkertijd onze gegevens om dag na dag sterker te worden.

Sommige mensen vinden misschien dat het omgaan met dit hulpmiddel moeilijk is en hun werk ingewikkelder zal maken, en dat is ook echt zo. Maar net als bij elk ander hulpmiddel moet je in de eerste plaats de basis ervan begrijpen, en geleidelijk aan, door te oefenen en dieper in de eigenschappen ervan te duiken, zul je merken dat je nieuwe vaardigheden onder de knie krijgt, die je veel dingen kunnen besparen. Faal dus niet zodra je de eerste barrière tegenkomt, want YouTube staat vol met specialisten die deze tool tot in detail uitleggen.

Kort gezegd kan Google Tag Manager worden beschouwd als een afstandsbediening waarmee u een groep apparaten in uw huis, zoals de airconditioning, televisie, verlichting, enz., kunt bedienen met slechts één afstandsbediening. In plaats van meerdere bedieningsapparaten te gebruiken, kunt u vertrouwen op één afstandsbediening die al deze apparaten kan bedienen.

Op dezelfde manier fungeert Google Tag Manager als een centrale controle voor de verschillende trackingtags op uw website. In plaats van tags afzonderlijk te beheren voor Google Analytics, Facebook Pixel en andere platforms, kunt u met GTM ze allemaal vanaf één plek beheren, waardoor het verzamelen van gegevens wordt vereenvoudigd en ervoor wordt gezorgd dat uw website soepel werkt.

Previous post
7 krachtige Shopify-alternatieven voor een professionele online winkel 2024
Next post
De 7 krachtigste logo-ontwerpsites met kunstmatige intelligentie (Logo AI) 2024