Deutschland

Wat is WooCommerce? De perfecte keuze voor eersteklas winkels 2024

Eerder hebben we uitgebreid gesproken over het WordPress-platform en waarom we het nomineren als het sterkste en beste contentmanagementsysteem. Vandaag zullen we in deze gids gewijd aan het toevoegen van WooCommerce de sterke punten ervan verder benadrukken, en de sterke dualiteit die ontstaat wanneer deze twee elementen samenkomen, en het resultaat is een online winkel van de hoogste professionaliteit.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een add-on die op een gewone WordPress-website wordt geïnstalleerd om een ​​online winkel te worden waarmee u uw producten professioneel kunt verkopen en weergeven. Het wordt ook beschouwd als een van de bekendste e-commerceplatforms die u een aantal tools biedt om uw merchandise-voorraden te beheren, bestellingen te volgen, om te gaan met beschikbare verzendopties, enz.. Dit alles zonder dat u over geavanceerde vaardigheden hoeft te beschikken.

Is het bouwen van een winkel op WooCommerce gratis?

Ja, WooCommerce is gratis, het wordt ook als open source beschouwd en kan worden gedownload uit de WordPress Plugins Store en zonder kosten worden geïnstalleerd. Het kan echter zijn dat u wat kosten moet toewijzen voor het opzetten van een online winkel, zoals hosting, domeinnaam, abonnement bij verschillende betalingsgateways, enz. WooCommerce zelf wordt echter als gratis beschouwd.

Read:Dieser Millionär unterstützt Sahra Wagenknecht

Het verschil tussen WordPress en WooCommerce

Het verschil tussen WordPress en WooCommerce
Het verschil tussen WordPress en WooCommerce.

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem. Zodra u het met hosting verbindt, kunt u het uiterlijk van uw site aanpassen, inhoud schrijven, add-ons downloaden, media beheren, enz. Terwijl WooCommerce een plug-in is die stelt u in staat een gewone website om te zetten in een online winkel met hoog beheer en controle over uw bedrijfsactiviteiten, zoals hoe u goederen kunt weergeven, de status van de voorraad kent, bestellingen activeert, enz.

Een levendig voorbeeld van het verschil tussen WooCommerce en WordPress

Stel je voor dat WordPress lijkt op de ruimte die je op de grond huurt, aangezien het een grote winkel is met ramen, deuren en muren, en op WordPress hetzelfde is als pagina’s, categorieën, blog, enz..

Om die winkel aan te passen en elegant te maken, schilder je de muren in aantrekkelijke kleuren en gebruik je vervolgens planken en passende verlichting. In WordPress kunt u uw online winkel ook aanpassen door de sjablooninstellingen te manipuleren, de kleuren te wijzigen, de manier waarop producten worden weergegeven en meer.

Terwijl WooCommerce, kunnen we het beschouwen als een ervaren persoon die meer ervaring heeft op het gebied van commercie dan jij, omdat het je in staat stelt om je winkel op een betere manier aan te passen, die goederen te ordenen en op een aantrekkelijke manier weer te geven, je te helpen beheer de voorraad en accepteer bestellingen van klanten, terwijl het de betaalmethode biedt die zij verkiezen, maar het heeft ook een hoog vermogen in verkoopanalyses. Simpel gezegd: WooCommerce is een expert die u zijn professionele diensten gratis aanbiedt.

Read:AfD: DGB-Chefin Fahimi erklärt sie zum „Feind der Arbeiter“

Als u een beetje oplet, kan WooCommerce zijn diensten niet verlenen als de vloer niet voorbereid is. Om precies te zijn: zonder WordPress zal WooCommerce niet functioneren, aangezien de eerste wordt beschouwd als de ruimte waarop de laatste actief is, maar als ze samen zouden worden verenigd, zouden ze een zeer krachtig duo vormen.

Het verschil tussen WooCommerce en andere platforms

Soorten platforms voor het maken van websites
De beste platforms voor het maken van allerlei soorten websites.

De prestaties van WooCommerce zijn zeer hoog in vergelijking met andere soorten e-commerceplatforms. Desondanks heeft elk platform zijn eigen concurrentievoordeel, en misschien is dat precies wat een ervaren marketingexpert de voorkeur geeft aan dat platform in het bijzonder, en dit is in speciale gevallen .

Maar als we het hebben over het algemene aspect en in termen van integratie, en om verschillende redenen raden we WooCommerce aan als de beste in het algemeen, dan is dit niet alleen onze mening, maar een flink aantal van degenen die e-commerce en marketing beoefenen, hebben de neiging om een professionele online winkel op WooCommerce.

Vergelijk met Shopify

shopify gratis proefpromo

Het leuke van Shopify is dat het een alles-in-één platform is, wat betekent dat het hosting, domeinen, kant-en-klare winkelontwerpen en andere tools biedt waarover elke online winkel moet beschikken. Het allerbelangrijkste is dat het beschermingspercentage hoog is, omdat het moeilijk is om uw winkel te hacken, aangezien deze degene is die verantwoordelijk is voor het hosten van de winkel op zijn servers.

Read:CDU-Politiker kritisiert Islamverbände bei “Lanz”

Shopify is ontworpen om in de eerste plaats geschikt te zijn voor e-commercediensten. Een stap als deze elimineert de noodzaak voor beginners om de winkel en andere zaken aan te passen en aan te passen die meer aandacht vereisen en tegelijkertijd een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen.

Maar vergeleken met WooCommerce geeft dit laatste je meer vrijheid om je winkel aan te passen, en qua prijzen is Shopify wat duur. Maar aan de SEO-kant is de balans zeker in het voordeel van Commerce.

Vergelijk met BigCommerce

bigcommerce-platform
Het Bigcommerce-platform is geschikt voor grote en zelfs kleine bedrijven.

Met deze optie hoeft u zich geen zorgen te maken over het kiezen van een onderscheidende hosting, omdat deze is uitgerust met eigen servers en ook is geïntegreerd met veel tools waarmee u met minimale inspanning en zonder veel kennis een professionele winkel kunt ontwerpen, in tegenstelling tot WooCommerce, waarvoor je WordPress moet beheersen en je vervolgens moet verdiepen in de functies ervan.

Maar qua prijzen is WooCommerce, zoals we eerder vermeldden, gratis, terwijl BigCommerce je $50 per maand kost, maar houd er rekening mee dat je met WooCommerce betaalt voor hosting en enkele tools om het er professioneel uit te laten zien, zoals Live Ajax add- ons, producten op een moderne manier filteren, componenten aan winkelwagen toevoegen, enz. Een van de meest populaire WooCommerce-plug-ins om de omzet van uw winkel te verdubbelen. Zorg er dus voor dat er niet zoiets bestaat als een 100% gratis professionele winkel.

Zeker op het gebied van zoekmachineoptimalisatie is WooCommerce beter omdat het met WordPress werkt en in samenwerking met hen betere resultaten zullen opleveren.

Laten we het niet vergeten: WooCommerce wordt beschouwd als een schaalbaar platform, omdat het geschikt is voor kleine en zelfs grote professionele winkels. Als uw bedrijf aanzienlijk succes boekt, zult u op de lange termijn geen probleem ondervinden wat betreft de capaciteit om veel bezoekersverkeer te accommoderen of een groot aantal producten te beheren.

Bovendien integreert WooCommerce goed met WordPress, dat wordt beschouwd als het populairste contentmanagementsysteem. Omdat het als open source wordt beschouwd, heb je het hier over een nieuwe investeringsmarkt, die ons als makers van inhoud ten goede zal komen door te profiteren van professionele add-ons en tools die zullen worden ontwikkeld door creatieve bedrijven en programmeurs op dit gebied.

WooCommerce op het gebied van SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor websites.
Als u belang hecht aan SEO, krijgt u organisch en gericht verkeer.

Als we het hebben over zoekmachineoptimalisatie, zul je het bij andere platforms misschien moeilijk vinden om de sterkste praktijken te implementeren, vooral als het gaat om het verbeteren van de interne SEO van sites, waarbij je soms te maken krijgt met de programmeercodes van de site. Platforms beperken je in dit aspect, in tegenstelling tot WooCommerce, waardoor je tussen de coderegels moet duiken en alle metacodes en andere codes daartussen kunt stoppen.

Sommige platforms worden zelfs geleverd met een zeer primitieve editor, dus zelfs simpele dingen zoals het maken van verschillende tagtitels (H2, H3, H4) hebben niet de ruimte om ze te maken.

Als we het hebben over het optimaliseren van afbeeldingen voor zoekmachines, is WordPress misschien wel het krachtigst in dit aspect, omdat je tot in de diepte van de afbeelding zelf gaat en alles zorgvuldig achter de schermen aanpast, zodat Google alles voorbereid vindt en alles wat het heeft. wat je moet doen is het crawlen en indexeren in de beste rangen. Er zijn andere platforms die zich om dit aspect bekommeren. Velen van hen negeren het.

Het punt dat we keer op keer herhalen is dat WordPress en WooCommerce open source-componenten zijn, en aangezien het leeuwendeel van de markt van hen is, vinden bedrijven dit een vruchtbare voedingsbodem voor investeringen. Het meest prominente voorbeeld hiervan is Yoast en Rank Math, de beste tool in SEO, en ook WpRocket, de krachtigste tool om alle snelheid te verbeteren. Je vindt het alleen actief op WordPress, wat betekent dat SEO sterk gericht is op WordPress, omdat grote investeerders en zoekmachinespecialisten er de voorkeur aan geven.

Waarom wij WooCommerce aanbevelen!

woocommerce-plug-in

Op het moment dat ik deze regels schrijf, heeft het aantal downloads van de WooCommerce-plug-in de vijf miljoen overschreden. Een aantal als dit wordt als voldoende beschouwd om de kracht van dit onderdeel uit te drukken. Hier zijn enkele overtuigende redenen:

  1. Het is belangrijk om een ​​blog voor uw online winkel te maken om meer klanten aan te trekken, en aangezien WordPress de beste blog-editor heeft, kunt u eenvoudig pagina’s voor uw winkel maken.
  2. WooCommerce is geschikt voor beginners in het creëren van eenvoudige winkels, en het wordt ook als de beste optie voor de lange termijn beschouwd als u uw merk ontwikkelt en uw winkel aanpast met complexere ontwerpen, en u dus uw gegevens niet naar een ander platform hoeft over te dragen.
  3. Het helpt ons de verzendkosten van het product en andere kosten te berekenen, omdat het is uitgerust met een zeer professionele rekenmachine.
  4. WooCommerce wordt ondersteund door de meest populaire betaalmethoden zoals PayPal, en andere betalingsgateways kunnen eenvoudig worden toegevoegd.
  5. Het is uitgerust met een data-analysetool die ons in detail de prestaties van de winkel geeft, hoeveel verkopen er zijn behaald, en kortingsbonnen kunnen eenvoudig vanuit het platform worden gemaakt.
  6. Om dubbele inhoud te voorkomen, biedt WooCommerce u de functie Variaties, waarmee u gemakkelijker verschillende kenmerken van het product kunt weergeven zonder dat u deze hoeft te herhalen. U heeft bijvoorbeeld een shirt in verschillende kleuren. Via WooCommerce kunt u kan deze kleuren aan dezelfde productpagina toevoegen in plaats van voor elke kleur een nieuwe te maken.
  7. Omdat je de vrijheid hebt om toegang te krijgen tot verschillende codes voor je winkel, zal het proces van het verbeteren van de snelheid van WooCommerce beter zijn, omdat het aanpassen van de codes en het verkleinen van de grote wordt beschouwd als een van de tactieken om de snelheid te verbeteren, dus de prestaties van je winkel gaat sneller met WooCommerce, of je nu ervaring hebt of de hulp van een specialist hierin zoekt.

Als samenvatting van het bovenstaande wordt WooCommerce beschouwd als de meest uitgebreide tool als het gaat om het creëren van een online winkel met hoge specificaties. Hier hebben we het over een soepel contentmanagementsysteem dat geschikt is voor beginners en hoge mogelijkheden biedt aan mensen met ervaring in het aanpassen van de kleinste details in hun winkels, zonder de mogelijkheid te vergeten om de prestaties van uw investering vanuit het platform zelf te monitoren en te analyseren .

Previous post
De beste platforms voor het maken van websites 2024 (een platform voor elke behoefte) 2024
Next post
Het verschil tussen een webwinkel en een website (belangrijke verschillen) 2024